Nyheter

Ny rådgivningstjänst för att stötta bygg- och fastighetssektorn att skapa hållbara och lönsamma affärer

Coreco – Sveriges ledande konsultföretag inom kontraktering av byggrelaterade tjänster och material – erbjuder nu strategisk rådgivning med syftet att hjälpa beställare och byggherrar inom bygg- och fastighetssektorn till mer hållbara och lönsamma affärer.

Corecos syfte från start har varit att anta utmaningen om höga byggkostnader och stor klimatpåverkan och vi ser att det strategiska perspektivet är avgörande för att lyckas. Just nu är utmaningen mer aktuell än på länge. Coreco arbetar med många beställare och byggherrar inom sektorn och har noterat en ökande efterfrågan på strategisk rådgivning för att skapa mer hållbara och lönsamma affärer.

Som ett resultat av detta har Coreco nu lanserat Coreco Rådgivning för att möta efterfrågan. Coreco Rådgivning bygger på djup branschkunskap och erfarenheter från tidigare samarbeten med företag inom sektorn, exempelvis Riksbyggen, Svenska Bostäder, Statkraft, Volvo och Svensk Kärnbränslehantering.

Typiska uppdrag har hittills har varit att bistå i arbete med nyproduktions- och ombyggnadsstrategier, koncept för industriellt byggande, leverantörsmarknadsanalyser, hållbara leverantörskedjor och inköpsstrategier för effektiv förvaltning.

Henrik Melkstam, vVD och Partner på Coreco:

– Vår drivkraft är att skapa en bättre byggsektor och vi vill gärna samarbeta med fler duktiga beställare. Vi är övertygade om att det finns stora möjligheter att göra mer hållbara och lönsamma affärer inom bygg- och fastighetssektorn, och vi är glada att kunna erbjuda vår expertis inom området – speciellt givet dagens utmanande situation.