Nyheter

Parkster och ChargePanel gör det enklare att ladda elbilen i Europa

Nu står det klart att svenska ChargePanel AB och Lundabolaget Parkster ingår ett tekniskt samarbete för att betala laddning av elfordon via app i Sverige, Tyskland och Österrike.

ChargePanel erbjuder en plattform som gör det enklare för företag att driva och hantera laddningsnätverk för elfordon. Samarbetet gör det möjligt för ChargePanels kunder att göra sina offentliga laddstationer tillgängliga i Parksters app.

Kommunikationen mellan ChargePanels plattform och Parkster underlättar roaming mellan plattformarna och ger elbilsförare som använder Parksters app successivt tillgång till det stora antal laddstationer som är anslutna till ChargePanels plattform.

– Parkering och laddning av elfordon är naturligt sammankopplade för både oss och våra användare. Ett samarbete med ChargePanel ger oss möjligheten att hjälpa ännu fler att ladda och parkera i vår app på ett enkelt och smidigt sätt, säger Jonas Andersson, Chief Product Officer, Parkster AB.

Antalet elfordon fortsätter att öka runt om i Europa. Parkster, som är en av de mest populära och använda parkeringsapparna i Sverige, vill tillgodose de behov man som ägare av en elfordon har när man parkerar och dessutom vill ladda sitt fordon.

– Det är mycket positivt för vår tillväxtresa att kunna landa detta strategiska samarbete mellan bolagen. Samarbetet kommer att gynna ChargePanels Enterprise – kunder genom att göra sina laddstationer tillgängliga för Parksters stora nätverk av elfordonsförare, vilket ökar våra kunders affärspotential. I sin tur kommer förare som använder Parksters app att ha tillgång till ett större nätverk av laddstationer vilket är i linje med ChargePanels strävan att göra laddningsinfrastrukturen enkel att använda och tillgängliga för alla förare, säger Peter Persson CEO ChargePanel.

ChargePanel erbjuder en white label Saas-plattform med målet att göra det enklare för företag att driva och hantera laddningsnätverk för elfordon.

Foto: (Joenomias) Menno de Jong