Nyheter

Byggmodul får sin första hållbarhetschef

Moelven Byggmodul växlar upp sitt hållbarhetsarbete och anställer Cecilia Ullman (48) som bolagets första hållbarhetschef. Hon tillträdde 14 augusti och kommer utgå från Torsby.

– Det känns enormt spännande och jag är otroligt ödmjuk inför rollen som hållbarhetschef på Moelven Byggmodul. Skogen ligger mig väldigt nära hjärtat. Jag har också hört mycket gott om Moelven som arbetsgivare, säger Cecilia Ullman. 

Moelven Byggmodul AB har under flera års tid arbetat med miljöcertifieringar i sina byggprojekt, som exempelvis Svanenmärkta skolor, förskolor och bostäder. För att fortsätta vara det naturliga valet för alla som vill bygga klimatsmart har en tvärfacklig fokusgrupp bildats för att främja företagets klimatarbete. Genom anställningen av en hållbarhetschef intensifierar de nu sitt arbete och stärker samarbetet med Moelven-koncernens hållbarhetsavdelning.

22 år på Uddeholm 

Cecilia kommer direkt från rollen som miljöchef på Uddeholm där hon under 22 år aktivt bidragit till att bygga upp företagets arbete inom miljö och hållbarhet från grunden. Hon har även forskningsbakgrund inom miljömedicin från Göteborg och erfarenhet som bland annat miljö- och hälsoskyddsinspektör i Hagfors kommun.

För att uppnå hållbarhet på alla nivåer – socialt, ekonomiskt och miljömässigt – betonar hon vikten av att arbeta tvärfunktionellt och ha en helhetsbild i arbetet.

– Mycket finns redan på plats, det handlar om att sy ihop det och finna en väg framåt som blir bäst för Moelven Byggmodul. Internt så utgår hållbarhet från medarbetaren och en hållbar organisation, som för mig är otroligt viktigt. Att man har engagerade medarbetare som vill gå till jobbet, inte att de måste. Är du mer engagerad gör du det lilla extra, fortsätter Ullman. 

Förnyad ledningsgrupp 

Cecilia är det senaste tillskottet i en ledningsgrupp som sedan i våras har förnyats. Vd Henrik Asp kommer närmast från Nordic Paper och har bakgrund från ledande uppdrag på bland annat Billerud och Uddeholm. Han har aktivt deltagit i rekryteringen av sin nya kollega, vilken han kommer att ha nära samarbete med framöver. För honom är det en självklarhet att ha en hållbarhetschef i en verksamhet som Moelven Byggmodul idag.

– För vår del som bygger i trä kan man verkligen säga att hållbarhet är en nyckel i våra affärer. Men för att fortsätta vara den bästa leverantören i branschen behöver vi ligga i framkant, säger Asp. 

Han ser mycket fram emot att få Cecilia på plats.

– Vi utvecklas ständigt tillsammans med våra kunder utifrån hållbarhetsperspektivet. Därför behöver vi en stark kraft som kan koordinera arbetet för att hålla en fortsatt hög nivå utifrån koncern, bolag och projekt. Cecilia har en gedigen bakgrund inom värmländsk basindustri men har även stor erfarenhet av olika typer av intressenter och arbete i en global koncern. Nu är hon redo att ta nästa kliv, vilket vi såklart är väldigt glada över.