Nyheter

Företagets fordon ska vara helt elektrifierade senast 2025

Elektrifiering är ett hett ämne inom transportbranschen idag. Fler och fler företag och privatpersoner omfamnar elektrifiering som ett sätt att tackla klimatförändringar och minska utsläppen. Nu tar företaget Wavin ännu ett viktigt steg mot att minska sin miljöpåverkan genom att implementera en ny policy som siktar på att alla företagets fordon ska vara helt elektrifierade senast 2025.

Wavin, en ledande tillverkare av VA- och VVS-lösningar i Norden, har tillkännagivit en ny policy för sin svenska organisation med ambitiösa mål om att övergå till helt elektrifierade bilar senast 2025.

Den nya policyn grundar sig i företagets globala målsättning att använda elbilar för alla tjänstebilar och Wavin Sverige blir tillsammans med ett antal andra länder först ut att implementera den. I praktiken innebär det att alla nya beställningar för svenska bilar ska drivas helt på el och redan idag rullar sex nya elektrifierade Wavin-bilar ute på vägarna – och två till är beställda.

Elektrifiering blir alltmer självklart

Bytet till elbilar går helt i linje med Wavins pågående hållbarhetsarbete. Företaget har bland annat investerat stort i att minska produktionens miljöpåverkan genom att installera solceller på fabrikens tak, lansera produktspecifika EPD:er samt utforska möjligheten att öka användningen av återvunnet material i produkterna. Nu införs ytterligare initiativ, i form av elbilar.

– Att inkludera elbilar i ens fordonsflotta börjar bli en självklarhet. Det gäller även för samhället i stort, där elbilar växer i popularitet. På Wavin genomför vi denna övergång baserat på vårt syfte och våra värderingar. Vi strävar efter att driva vår verksamhet så hållbart som möjligt och detta är ett viktigt led i det arbetet då vi markant sänker våra utsläpp från vår bilpark. Det känns som ett naturligt steg framåt för oss, säger Henriikka Tihinen, HR Chef och ansvarig för den nya policyn hos Wavin Sverige.

Hon avslutar:

– Vi har diskuterat övergången till helt elektrifierade bilar under en längre tid. Nu genomför vi det äntligen och den nya policyn har fått ett positivt mottagande av alla berörda parter. Hälften av våra tjänstebilar har redan bytts ut och de återstående bilarna kommer att bytas ut successivt fram till 2025.