Nyheter

Malin Frenning blir ny vd på Rise

Rise styrelse har utsett Malin Frenning till ny vd på Rise. Malin Frenning rekryteras från ingenjörs- och designföretaget Afry, där hon har rollen som Executive Vice President och Head of Infrastructure Division. Hon även tidigare bland annat varit landstingsdirektör i Stockholms läns landsting och vd för Telia Sverige.

– Hennes bredd och djup inom såväl näringsliv som statlig verksamhet gör att hon passar väldigt väl in som vd för Rise. Hon har drivit komplexa kunskapsorganisationer med stor framgång, och är en ledare som engagerar och snabbt skapar förtroende, säger Jan Wäreby, styrelseordförande vid Rise, i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att kliva in i ett bolag där fokus ligger på hållbar tillväxt genom forskning och utveckling av hög kvalitet. Rise är en viktig och stark aktör för att säkerställa ett hållbart samhälle och jag ser fram emot att tillsammans med Rise medarbetare göra skillnad i samverkan med näringsliv, offentlig sektor samt akademi, säger Malin Frenning.

Malin Frenning tillträder den 2 oktober