Nyheter

SGBC rekryterar ny utbildningschef

Sweden Green Building Council (SGBC) stärker organisationen med ny utbildningschef, Karin Quinn.

Karin Quinn kommer att ansvara för drift och utveckling av SGBC:s kurser och utbildningar. Hon har lång erfarenhet av att driva kompetensutveckling och utveckla utbildningar för olika digitala plattformar inom både offentlig och privat sektor. Karin har också en stark digital bakgrund inom UX-design och filmproduktion. Hon kommer närmast från Peab där hon arbetat med kompetensutveckling för affärsområdena bygg och anläggning.

– Det känns fantastiskt roligt att få axla rollen som utbildningschef i en organisation som så konkret arbetar för ett hållbart samhällsbygge. Miljö och hållbarhet ligger idag väldigt högt på agendan i bygg- och anläggningsbranschen, och nya miljökrav och regelverk kräver att företagen kontinuerligt kompetensutvecklar sina medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina kompetenta kollegor här på SGBC få fortsätta arbetet och utveckla nya kurser och digitala upplägg som stöttar i det arbetet, säger Karin Quinn.

SGBC har marknadens största kursutbud inom miljöcertifiering som innehåller det absolut senaste inom hållbar samhällsbyggnad. Utöver specifika certifieringar förmedlar SGBC:s utbildningar kunskap om aktuella hållbarhetsfrågor, metoder samt styrande lagar och praxis.

– Utvecklingen inom branschens miljö- och klimatarbete går fortare är någonsin och här behöver våra medlemmars kompetensutveckling ligga i fas. Vi vet att samhällsbyggnadsbranschen står för en betydande del av Sveriges negativa utsläpp och att omställningstakten hos våra medlemmar därför är kritisk för Sveriges hållbarhetsarbete. Vi på SGBC ser fram emot att tillsammans med Karin fortsätta utveckla kurser och utbildningar som kan hjälpa våra medlemmar att öka omställningstakten inom sektorn, säger Lotta Werner Flyborg, vd, SGBC.

Karin Quinn påbörjade sin anställning i augusti 2023.

Läs mer om SGBC:s utbildningar här: 

Utbildning – Sweden Green Building Council (sgbc.se)