Nyheter

Wallbox – officiell hållbarhetspartner för BNP Paribas Nordic Open 2023

Wallbox, en ledande global leverantör av laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, är 2023 års officiella hållbarhetspartner till anrika tennisturneringen BNP Paribas Nordic Open (tidigare Stockholm Open). Samarbetet innebär att Wallbox blir exklusiv leverantör för alla laddningsplatser, både för besökare och för de elbilar som används till alla spelartransporter under 2023 års turnering.

BNP Paribas Nordic Open är det nya namnet på den anrika och långvariga turneringen som tidigare kallats Stockholm Open. Tennisturneringen grundades 1969 och är världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren. Turneringen äger rum den 14-22 oktober 2023, i Kungliga Tennishallen i Stockholm.

Som officiell hållbarhetspartner för turneringen kommer Wallbox att vara den exklusiva leverantören av elbilsladdning. Åtta av Wallboxs globala bästsäljande laddare kommer att användas för att ladda turneringens officiella elbilar, Audi Q4. Wallbox kommer också att permanent installera fyra Copper SB, deras laddningslösning för företagsbilar, på medlemsparkeringen.

– Efter framgången med förra årets samarbete har vi beslutat att stödja turneringen igen, i år som en officiell hållbarhetspartner och exklusiv leverantör av elbilsladdning. Vi är mycket stolta över hur detta tvååriga partnerskap har utvecklats och som två premiumvarumärken tror vi att vårt samarbete hjälper till att uppmuntra den bredare övergången till hållbara transporter. Turneringen ger oss en fantastisk möjlighet att utbilda människor om hur de kan gå över till elfordon och använda energi mer hållbart, säger Robin Palmgren, Country Manager för Sverige och Norge på Wallbox.

– Vi är glada att Wallbox blir vår officiella hållbarhetspartner i år. Vårt samarbete förra året var en framgång och vi ser fram emot vårt fortsatta och utökade samarbete. Det här är ett otroligt viktigt steg i vår pågående hållbarhetsprocess för att halvera våra utsläpp till 2030, vilket är en del av vårt engagemang för United Nations Sports for Climate Action, säger Jamie Perry, VD på BNP Paribas Nordic Open.