Nyheter

Konecranes tar hem beställning på åtta RTG-kranar till en ny containerterminal i Colombia

De åtta gummihjulsportalkranarna (RTG) kommer att levereras till en ny containerterminal i Puerto Antioquia, Colombia. Terminalen bidrar till nya export- och importmöjligheter för den regionala ekonomin i Antioquia och Colombia som helhet. Ordern bokades i augusti 2023.

De åtta RTG-kranarna beställdes av Puerto Bahia Colombia de Uraba, vars huvudägare är CMA CGM Group, en global aktör inom sjö-, land-, luft- och logistiklösningar. Kranarna är helelektriska och drivs med kabelvindor anslutna till det lokala nätet.

– Konecranes Ecolifting-satsning i form av dessa elektriska RTG-kranar med kabelvindor passar bra med CMA CGM Groups ambition att påskynda minskningen av koldioxidutsläppen vid sina hamnterminaler och uppnå nettonollutsläpp för hela verksamheten senast 2050. De nya RTG-kranarna kommer att bidra till en framgångsrik start av verksamheten vid den nya colombianska containerterminalen, säger Neil Clegg, försäljningschef, Konecranes, Hamnlösningar.

Beställningen är del av Ecolifting™, Konecranes ständiga arbete med att minska kundernas koldioxidavtryck. Vi kommer att fortsätta göra mera av mindre genom bland annat miljöoptimerad dieseldrift, hybridvarianter och fullt eldrivna modeller.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Foto: David Mark