Nyheter

Nytt samarbete: Neste och SQUAKE

Neste och SQUAKE, en ledande teknikleverantör för att driva koldioxidberäkningar och tillhandahålla påtaglig kompensation för alla resor och logistikutsläpp, tillkännager ett strategiskt partnerskap som gör det möjligt för företag att köpa Neste MY Sustainable Aviation Fuel™ genom flygbokningssystem som använder SQUAKEs teknologi.

Reseföretag som använder SQUAKEs tekniska infrastruktur kan nu ge sina företagskunder en möjlighet att välja hållbart flygbränsle (SAF), till exempel under sin bokningsprocess eller genom att inkludera SAF automatiskt i alla bokningar från företaget.

Goodwings, en klimatfokuserad resehanteringsplattform som hjälper företag att minska sina utsläpp, är det första resehanteringsföretaget som införlivar möjligheten att köpa SAF i sin bokningsplattform. Goodwings gör det möjligt för deras globala kundnätverk att minska sina utsläpp och flyga mer hållbart med Neste MY Sustainable Aviation Fuel. Med SQUAKEs teknologi inbäddad i Goodwings reseplattform är alla processer från SAF orderskapande och fakturering till dokumenthantering helt automatiserade.

Neste, Goodwings och SQUAKE är stolta över att ge företag och resenärer möjlighet att bygga en mer hållbar reseindustri genom att påskynda användningen av SAF för att avsevärt minska utsläppen från flygresor.

– SAF har funnits sedan 2008, och ändå stod den bara för 0,1 % av världens totala flygbränsleförbrukning 2022. På Goodwings har vi ett uppdrag att ändra på det. Detta strategiska partnerskap samlar tre företag som delar ett djupt engagemang för att förändra resebranschens status quo. Med Nestes SAF i världsklass, SQUAKEs hållbara resor och logistik, och Goodwings innovativa B2B-affärsmodell, är vi redo och redo att påskynda den gröna omställningen, säger Christian Møller-Holst, VD och grundare av Goodwings.

– Neste arbetar nära tillsammans med innovativa och branschledande partners som SQUAKE och Goodwings för att utnyttja den fulla potentialen av hållbart flygbränsle för att minska utsläppen av växthusgaser från flygresor. Vi är stolta över att detta partnerskap breddar möjligheterna för affärsresenärer att frivilligt minska koldioxidavtrycket från sina flygresor genom att köpa vår SAF och på ett trovärdigt sätt rapportera de uppnådda utsläppsminskningarna, säger Susanne Bouma, chef för partnerskap och program från affärsenheten Renewable Aviation på Neste.

– Detta partnerskap realiserar kärnsyftet med vår lösning: Att koppla samman förändringar och beslutsfattare i stor skala för att maximera och påskynda den hållbara omvandlingen av resebranschen. Att bli betrodd av sådana framåttänkande marknadsledare är ytterligare ett bevis på skalbarheten och relevansen av vår lösning, säger Philipp von Lamezan, VD och medgrundare av SQUAKE.

Hållbart flygbränsle

SAF är ett förnybart flygbränsle som ger ett mer hållbart alternativ till konventionellt, fossilbaserat flygbränsle och allmänt erkänt som en nyckellösning för att minska flygrelaterade utsläpp. Att använda Neste MY Sustainable Aviation Fuel minskar utsläppen av växthusgaser med upp till 80 %* under bränslets livscykel jämfört med att använda fossilt jetbränsle. Neste MY Sustainable Aviation Fuel är framställt av använd matolja och animaliskt fettavfall, 100 % förnybara råvaror som är hållbart framställda. SAF blandas med konventionellt flygbränsle före användning och det fungerar sömlöst med befintliga flygplansmotorer och bränsleinfrastruktur.