Nyheter

iCell deltar på Building Green København 2023

Den hållbar isoleringsproducenten iCell, med säte i Älvdalen i Dalarna, kommer att delta på Building Green København 2023, som äger rum den 1-2 november 2023 i anrika Forum i Köpenhamn. Building Green är en högt ansedd mässa som fokuserar på att främja hållbart byggande, gröna innovationer och hållbara miljölösningar.

– Vi deltar på mässan för att visa upp våra produkter och dela med oss av vårt engagemang för en mer miljövänlig och klimatsmart byggsektor, säger Joakim Jönsson, Key Account Manager på iCell.

Building Green København är en årlig mässa som samlar ledande experter, innovatörer och företag inom bygg- och konstruktionsbranschen. Evenemanget har blivit en plattform för att diskutera och visa upp de senaste framstegen inom hållbarhet och gröna lösningar för den byggda miljön. Mässan lockar besökare från hela världen och erbjuder en möjlighet att upptäcka de senaste trenderna och teknologierna inom hållbart byggande.

Under de två dagarna på Building Green København 2023 kommer besökarna att få ta del av inspirerande presentationer, seminarier och diskussioner med ledande experter inom hållbarhetsområdet. Det kommer också att finnas en stor utställning med produkter och lösningar som främjar hållbart byggande och minskad miljöpåverkan.

– Vi tror starkt på att byggsektorn har en viktig roll att spela när det gäller att minska klimatpåverkan och främja hållbart byggande. Vår innovativa cellulosaisolering är en del av lösningen, och vi är stolta över att dela våra produkter och idéer med en bred publik på Building Green København, säger Joakim. Det är en utmärkt möjlighet för oss att visa hur vi kan bidra till att skapa mer miljövänliga och energieffektiva byggnader på den nordiska marknaden.

För mer information om Building Green se:

https://buildinggreen.eu/cph/en/

Om iCell cellulosaisolering:

iCells cellulosa är ett naturligt organiskt material – cellulosa från barrträd.

iCell nyttjar främst återvunna dagstidningar till produktionen. Genom att återvinna ett ton tidningspapper sparas 19 träd, 4 000 kWh energi, 29 000 liter rent vatten, 3 m³ sopor och sammanlagt 30 kg giftigt avfall.

iCell cellulosaisolering kan ta upp och avge fukt som därmed tillåter att huset andas vid användande av ångbroms istället för diffusionsplast.

iCells produktion av cellulosalösull, från råvara till färdig produkt, förbrukar avsevärt mindre energi än isoleringsmaterial av mineraler eller olja.

iCells produktionsanläggning använder el från vind och vattenkraft.

iCells tillverkning sker mitt i vår nordiska marknad (Älvdalen), vilket ger lägre miljöbelastning från transporter.

Foto: akoakoa