Nyheter

Nu finns RO-Gruppen på plats i Viared Center

Från och med 12 oktober finns RO-Gruppen på plats i Viared Center. Byggnaden på 5 500 kvm är i huvudsak uppförd i trä och RO-Gruppens nya huvudkontor innefattar ett helt våningsplan på 1 300 kvm som erbjuder moderna arbetsplatser i kombination med flera konferensrum och umgängesytor.

När förtaget 2013 flyttade till sitt nuvarande huvudkontor i Borås var det Sveriges mest energieffektiva kontorshus. När man nu 10 år senare flyttar till ett nytt kontor föll valet återigen på ett klimatsmart hus, då Viared Center är certifierat enligt Miljöbyggnad Guld.

Byggnaden är uppförd i huvudsak av trä, det minst koldioxidkrävande byggmaterialet. Kravlistan för att nå Miljöbyggnad Guld är lång vad gäller hållbara lösningar och omfattar allt från energiförsörjning och materialval till välplanerade arbetsplatser med hög trivsel och sund inomhusmiljö.

– Vi arbetar engagerat med vårt hållbarhetsarbete och driver en stor satsning för att bli Sveriges mest CO2-effektiva byggbolag. Det är en självklarhet att vi ska ha ett huvudkontor som passar vår hållbarhetsprofil. Vi vill vara en modern arbetsgivare när det kommer till arbetsplats och hållbarhet. Ett kontor med plats för givande möten och där medarbetare, kunder och samarbetspartners trivs säger Pär Jorstadius, koncernchef på RO-Gruppen.

Om projektet Viared Center

RO-Gruppen har som byggentreprenör projekterat och byggt kontorshuset i samverkan med beställare och samarbetspartners. Viared Center är ritat av arkitekten Gert Wingårdh och beställare är Viared Center AB, som är en del av Riddartorpet AB. Projektet omfattar 5 500 kvm i fyra våningar med underjordiskt garage samt en takterrass med odlingar. Byggnad är unik avseende arkitektur, konstruktion och miljö. Utöver kontor innehåller huset co-workingytor, café, restaurang, gym, frisör och en självbetjäningsbutik. Målsättningen är att byggnaden ska bidra till en attraktiv och modern arbetsmiljö med möjligheter till nytänkande arbetssätt och samtidigt tillföra en social knutpunkt och service till de 7 000 personer som arbetar i området.

Läs mer om Viared Center:

www.viaredcenter.se