Nyheter

Invexa – miljömässigt hållbar renovering av kök – exklusiv tusch på hyresrätten

Med bänkskivor, stänkskydd och övrig köksinredning till stora delar baserade på återvunna och förnybara material får du ett kök som inte bara är hållbart ur miljösynpunkt utan också har lång livslängd. Om du väljer produkter från Invexa vill säga.

Dessutom minskar byggtiden för renoveringsarbetet och kostnaderna blir lägre. Saken blir inte sämre av den snygga designen som ger köket ett helt nytt fräscht intryck och faktiskt en smak av exklusivitet. Allt detta är något som hyresrätten gör skäl för när det är dags att renovera.

Planlimmat

Diskbänk med diskho demonteras och ersätts med ho från Siljan, som planlimmas med Invexas bänkskiva Greengridz, den enda skiva på marknaden som har vattenstopp längs kanten.

Skivan är tillverkad av hårt sammanpressad cellulosa, en grid av HDF och överdragen av 0,7 mm standardlaminat. Bänkskivan är mycket lättare än konventionella skivor och helt vattenresistent, med andra ord en drömprodukt både för byggfirman och förvaltaren. Skivan finns med 74 olika dekorer, alla med samma pris.

Invexas bänkskiva är 100 procent återvinningsbar och godkänd av Svanen, godkänd i certifieringssystemet LEED och är FSC-certifierad.

– Med bänkskivan och vår köksinredning i övrigt får man upp standarden rejält i köket, med denna miljövänliga lösning. Den är väldigt beständig och har lång livslängd, berättar Henrik Ripa, ägare till Invexa.

Företaget kommer sedan att kunna erbjuda en ekologisk stenbänksskiva med 8 mm tjocklek, den reducerar stenanvändningen med 80 procent. Stenbänksskivan lanseras som ett komplement till företagets ordinarie bänkskiva.

Tillbehör

Som stänkskydd i köket monteras med fördel AluSplash som består av 2 gånger 0,5 mm aluminium runt en brandskyddande mineralkärna. AluSplash går att montera direkt på befintligt kakel, vilket minskar behoven av rivning och eventuell asbestsanering.

Invexa svarar för all köksinredning som behövs vid renoveringen, även armaturer, handtag och knoppar. Helt enligt företagets hållbarhetsprofil tillverkas även lådor och kökluckor av återvunnet material, 100 procent träspån. Detta gäller även stommarna. Precis som i kök som har mer påkostad inredning är luckor och lådor mjukstängande och lådorna har fullt utdrag.

– Vi fokuserar på miljömässig hållbarhet både genom produkter som baseras på återvinningsråvaror, ny teknik och att de också är återvinningsbara den dag byggnaden kommer att demonteras. Vi får samtidigt ner klimatavtrycket, bänkskivan Greengridz har 65 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarande produkter. Det är viktigt att tänka på detta även vid renoveringar, avslutar Henrik Ripa.

Greengridz laminat går utmärkt att använda även till stödsidor, väggpaneler, fönsterbrädor och andra inredningsdetaljer. Invexas produkter fungerar förstås lika bra i nyproduktion som vid renovering.

www.invexa.se

PÅ bilden: Med planlimmad bänkskiva vid ny diskho, designad armatur och fräscht stänkskydd blir köket inte bara som nytt, utan till och med lite exklusivt. Invexa bidrar både till trivsel och hållbarhet i hyresrätternas kök. STANDARDEN HÖJS MEN ALLT ÄR FORTFARANDE CIRKULÄRT.