Nyheter

Nya coworkingkonceptet satsar på inredning baserat på forskning

I början av november öppnar ett nytt coworkingkoncept i Werket, med bästa möjliga läge mitt i centrala Jönköping. Med hållbarhet i centrum och inredning som hjälper hjärnan att både koppla av och vara mer kreativ vill United Spaces skapa “coworking 2.0” och locka fram innovation mellan branscher. Satsningen visar att Jönköping är en entreprenörsstad att räkna med.

I början av året kom nyheten att Jönköping vuxit om Norrköping och nu är Sveriges nionde största kommun enligt SCB:s senaste mätning. En av anledningarna kan vara det bubblande näringslivet, där startups och större logistikföretag samsas i en stad som har alla förutsättningar geografiskt.

– Jönköping växer så det knakar och här finns ett starkt näringsliv. En anledning till det tror jag är att vi är väldigt duktiga på att samverka, både branschöverskridande och även branschkollegor emellan. Som ansvarig för United Spaces Jönköping ser jag fram emot att skapa en affärsdrivande arbetsplats, fylld med olika typer av bolag och entreprenörer, säger Evelina Hjalmarsson, Community Manager på United Spaces i Jönköping.

Förutom att erbjuda en plats för kreativitet och samarbete har United Spaces också satt hållbarheten i första rummet i utformandet av sitt nya coworkingspace. De befintliga materialen har kompletterats med återbrukade, och en del möbler kommer att 3D-printas av återvunnen plast.

– Hela United Spaces affärsidé grundar sig i hållbarhet – vi sitter tillsammans och delar ytor för att maximalt utnyttja kontorslandskapet. Det är också viktigt för våra medlemmar. Jag skulle säga att om du som företagare idag inte jobbar med hållbarhet, är du inte med i kundernas urval, fortsätter Evelina Hjalmarsson.

En annan aspekt som tagits i beaktande vid inredningen är begreppet neurodesign, som innebär att platsen har utformats för att gynna hälsa, prestation och välmående på bästa sätt. Det handlar bland annat om naturnära färger som är lugnande för hjärnan och mjuk belysning som låter det naturliga dagsljuset ta plats. Dessutom blir det många gröna växter – enligt forskningen ökar både kreativitet och välmående när naturen får flytta in. Här kan du som medlem jobba antingen i egen kontorsmiljö eller i de flexibla lounge-miljöerna. Alla platser är skapade för gemenskap och samarbete.

På det nyöppnade Werket, Castellums destination för näringslivets utveckling i regionen,finns redan alla förutsättningar för en produktiv och inspirerande kontorsvardag. En restaurang med hälsosam mat och noll svinn har precis öppnat i huset. Hyresgästerna har även tillgång till ett exklusivt gym, aktivitetsbaserat utomhuskontor och en takterrass med plats för möten och event. Med det nya coworkingspacet vill United Spaces kröna platsen med en naturlig yta för synergier och innovation företag emellan.

– Jag skulle beskriva vår satsning som coworking 2.0, med allt inkluderat. Vi har verkligen tänkt på allt åt våra medlemmar, både det stora och det lilla. Som arbetsgivare erbjuder vi dig alla verktyg för att du och dina medarbetare ska kunna må bra på jobbet. Jag är full av förväntningar inför öppningen och ser fram emot att visa näringslivet allt vi kommer att skapa, avslutar Evelina Hjalmarsson.

Om Neurodesign: 

Neurodesign förenar neurovetenskap och design för att skapa stimulerande miljöer som främjar kognition, produktivitet och välbefinnande. Med insikter från neurovetenskap inreds kontorsmiljöer som främjar fokus, kreativitet, stressreduktion och välbefinnande. På United Spaces Jönköping har neurodesign tillämpats i alltifrån belysning och färgscheman till ergonomi, akustik, materialval.