Nyheter

Världskänd klimatkonferens kommer till Stockholm

Världens största nätverk för innovatörer inom fastighetssektorn, CREtech, har nu valt att förlägga den renommerade klimatkonferensen CREtech Climate Global Leadership Summit till Stockholm.

Syftet är att låta ett femtiotal internationella deltagare ta del av de insikter, kunskaper och erfarenheter som gör Stockholm till en stad i framkant när det gäller klimatsmarta städer. Hållbarhetsbolaget Mestro har utsetts till klimatpartner för konferensen som går av stapeln den 23-25 oktober på Grand Hotel, och bland talarna ingår experter från Sveriges främsta fastighets- och proptechbolag samt arkitektbyråer.

CREtech, det gröna innovationsnätverket som har arrangerat några av världens mest framstående fastighetsmässor i städer som London och New York, inleder nu sitt nästa kapitel med konferensen CREtech Global Leadership Summit i Stockholm.

Målet med konferensen är att sammanföra innovatörer från såväl Sverige som internationella håll, främja gränsöverskridande relationer, identifiera toppkompetens samt fördjupa samarbetet mellan branschledare och hållbarhetsexperter – för att på sikt möjliggöra hållbara städer.

– Vi är ständigt på jakt efter städer, organisationer och bolag som banar väg inom fastighetsteknologi, innovation och hållbarhet, och Sverige framstår utan tvekan som en guldgruva av allt detta, menar Lindsey Imperatore, COO på CREtech. Stockholm, konferensens deltagare och våra partners tillhandahåller en unik inspirations- och kunskapskälla som, när den kombineras med den svenska entreprenörsandan, transformerar staden till en plats med oändlig potential, fortsätter hon.

Bland konferensen talare ingår vd:ar, investerare och chefer inom innovation och hållbarhet, samt strateger från branschledande företag inom arkitektur, fastighetsförvaltning och affärsutveckling, inklusive White Arkitekter, Atrium Ljungberg, PWC, Gensler, JLL och Mestro.

Mestro, som utvecklar och tillhandahåller en molnbaserad plattform för energiuppföljning och fastighetsoptimering, är dessutom den officiella klimatpartnern till CREtech Stockholm.

– Efter att ha fått delta i CREtechs mässor i både London och New York, ser vi fram emot att äntligen välkomna dem ‘hem till oss’ i Stockholm. Konferensteamet lyckas alltid samla många intressanta nyckelpersoner från fastighetsbranschen, och vi är extremt stolta över att de har valt Mestro som årets klimatpartner, säger Kristoffer Paldeak, CMO på Mestro.

Under konferensen kommer deltagarna att ta del av seminarier och föreläsningar om bland annat gröna fastigheter, innovation, investeringar och mycket mer. Dessutom kommer tid och utrymme att ges för nätverkande, för att skapa kontakter, utbyta idéer och etablera grunden för ett gränsöverskridande samarbete, både inom olika branscher och länder, i syfte att förbättra möjligheterna att skapa hållbara städer.

CREtech Climate Global Leadership Summit går av stapeln den 23-25 oktober på Grand Hotel i Stockholm.

Information om programmet och talarna hittar du:

här.