Nyheter

Ny storsatsning i Morgongåva

Adlibris och Morgongåva Företagspark investerar i klimatsmart nybyggnation och effektiv automation. Utvecklingen av e-handelscentret i Morgongåva fortsätter. Morgongåva Företagspark bygger ut för Adlibris nya behov. Den 16 oktober undertecknades ett 10-årigt hyreskontrakt mellan Morgongåva Företagspark och Adlibris AB omfattande närmare 17 000 kvm lokalyta.

För nybyggnationen investerar Morgongåva Företagspark över 100 miljoner kronor i den nya klimatsmarta anläggningen som bland annat planeras med en stor solcellsanläggning. Dessutom låter Adlibris installera en toppmodern logistikautomation i lokalerna. Planering för byggstart pågår och byggnaden skall vara inflyttningsklar i december 2024.

Adlibris har haft sin logistikverksamhet förlagd i Morgongåva sedan bolaget grundades 1997. Kommentar från Adlibris

– Vårt framgångsrika samarbete med Morgongåva Företagspark går hela 26 år tillbaka i tiden, och vi är glada över att fortsätta satsa i Morgongåva tillsammans. Med den nya logistikanläggningen kommer vi att bli ännu bättre på att erbjuda våra kunder en leveransupplevelse i toppklass. Investeringen stärker vår position som en av de ledande e-handlarna i Norden och den största bokhandeln, säger Jonas Karlén vd för Adlibris.

Kommentar från Morgongåva Företagspark:

– Det är fantastiskt roligt att vi återigen får vara med Adlibris i deras utvecklingsresa som en av Nordens ledande e-handlare och att Morgongåva Företagspark kan leverera bra förutsättningar för framtidens e-handelslogistik, säger Henrik Lindley, vd för Morgongåva Företagspark.