Nyheter

Världens första byggnad med fossilfritt stål

Peab, SSAB, Ruukki Construction och Wihlborgs presenterar världens första byggnad med fossilfritt stål i Lund, Sverige. Stålet är tillverkat av SSAB med hjälp av HYBRIT-teknologi.

Byggnaden som är beställd av fastighetsbolaget Wihlborgs är en industrianläggning om drygt 6 000 kvadratmeter där kontraktstillverkaren Inpac blir första hyresgäst. Det fossilfria stålet är tillverkat av SSAB med hjälp av HYBRIT-teknologi.

Byggnadens vägg- och takkonstruktion har projekterats och producerats av Ruukki Construction, där det fossilfria stålet har använts i tillverkningen av sandwichpanelerna.

Genom det branschunika partnerskapet med ståljätten SSAB säkras Peabs tillgång till det fossilfria stålet i kommande byggprojekt från och med år 2026. Det nya stålet bidrar till en långsiktigt hållbar tillväxt inom byggsektorn och är en viktig del i hela Sveriges klimatomställning.

Foto: Fabien – Pixabay Ambassador