Nyheter

Coop Öjersjö: Unikt nybygge med trästomme, solpaneler, sedumtak och insektshotell

I morgon lördag 28 oktober öppnar Coop sin nyaste butik i landet. Bygget i Öjersjö (Partille) har saker som gör den helt unik bland Coops 800 butiker.

Tydligt tänk gällande miljö och koldioxidutsläpp har varit en genomgående ledstjärna i projektet. Butiken är byggd i brandimpregnerat trä (Coop har gått ifrån standardmaterialet betong för stommen) och är den första butiken av ungefär 800 Coopbutiker i Sverige som valt att göra detta.

Man har även installerat solpaneler, sedumtak och insektshotell för att göra ett så lågt Co2-avtryck som möjligt. Sju meter i tak invändigt och nypolerade golv ger insidan ett fräscht första intryck.

Det är inte bara i själva byggnaden som butiken fokuserar på miljötänket: Coop har valt att ta in många miljövänliga produkter, främst genom Änglamark, men även av andra märken och man har gjort en storsatsning på ekologi och hållbarhet i alla led.