Nyheter

IMPACT anställer ny hållbarhetschef

Skandinaviens största konsultbolag inom e-handel, IMPACT, har anställt Louise Klüwer i en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef. Hon kommer att stå i spetsen för ett strategiskt fokus på att skapa en mer miljömedveten och ansvarsfull digital handel.

Inom IMPACT Commerce, Skandinaviens största konsultbolag inom e-handel, har man en tydlig ambition att utmana gränserna för digital handel. Genom att inspirera och skapa en ny normalitet, har företaget gjort det till ett av sina centrala mål att verka för ”Commerce for the Better”. Och för att på bästa sätt uppfylla denna ambition har man anställt Louise Klüwer i en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef.

Louise Klüwer har en gedigen erfarenhet av att arbeta med välkända varumärken som IKEA, LEGO och Adidas, och hon har en djup förståelse för förändringsledning, konceptutveckling och strategi. Hon ser fram emot att styra in IMPACT Commerce på en mer hållbar väg.

– Jag är övertygad om att en hållbar handelsstrategi är nyckeln till att öppna upp nya möjligheter för meningsfull tillväxt. Det kan bidra till att öka lönsamheten, driva optimering, sänka kostnaderna, minska riskerna, locka talanger och främja innovativa affärsmodeller, för att bara nämna några fördelar, säger Louise Klüwer.

Louise Klüwer menar att hennes nya ansvarsområde innebär en del spännande kontraster, som bara gör utmaningen ännu mer intressant.

– Ärligt talat ser jag en paradox: Handel är lika med konsumtion, och konsumtion är i grunden inte särskilt hållbart. Dessutom ligger branschen efter när det handlar om att göra våra gröna ambitioner till lösningar som våra kunder kan dra nytta av. Men jag tror att det bidrar till att frågan blir ännu mer relevant att lyfta. Vårt mål är att skapa en ny normalitet och inspirera till förändring i en bransch där det verkligen räknas, fortsätter Louise Klüwer och understryker:

– Hållbarhet bör inte betraktas som något hinder för lönsamhet, utan snarare som en katalysator för positiv förändring och meningsfull tillväxt.

Vill leda branschen

Kasper Holst, vd för IMPACT Group, ser rekryteringen som ett viktigt steg i företagets ambition att skapa mer hållbara handelsstrategier i skandinaviska företag:

– Vårt beslut att anställa en hållbarhetschef handlar inte bara om att vara framåtblickande. Det handlar om att leda branschen i riktning mot en mer miljömedveten och ansvarsfull digital handel. Med Louise i teamet får vi en engagerad konsult som kan bistå våra B2C- och B2B-kunder i deras sökande efter hållbara lösningar, och jag är övertygad om att hon kommer att höja kvaliteten på det arbete vi redan gör för att implementera vår agenda för hållbarhet.