Nyheter

Världens smartaste bostadsområde

Aldrig tidigare har husägare och boende kunnat ansluta så många hushållsenheter och apparater och styra dem från en enda app, allt från säkerhet och energi till komfort och underhållning. Invånarna i ett nytt bostadsområde, Brobyholm en timme från Stockholm, tar bokstavligen sin energiförbrukning i egna händer.

De kommer till exempel att kunna programmera sina smarta diskmaskiner så att de slås på när elpriserna är låga och använda sina elbilsladdare för att lagra energi.

De nya klimatvänliga, högteknologiska framstegen är möjliga tack vare ett nytt samarbete mellan ABB och Samsung tillsammans med S Property Group, OBOS, Clean Watts och SMA.

Den 9 november blir det visning av det första huset av sitt slag. (Observera att byggandet i Brobyholm ännu inte har påbörjats, men en befintlig bostad i Åkersberga har anpassats). Det blir en invigningsceremoni, tal och en rundvisning av huset. Globala och svenska talespersoner finns tillgängliga för intervjuer.