Nyheter

De bryter mark inom hållbara transporter

GLC Flytt AB, ett flytt- och logistikföretag, bryter ny mark inom hållbara transporter och blir det första svenska flyttföretaget att introducera både el- och biogas-lastbilar från Volvo. Deras engagemang för hållbarhet omfattar ekonomiska, miljömässiga och sociala aspekter, med fokus på lönsamma transporter och minskad användning av fossila bränslen.

Sudo Sulejmanovic, affärsområdeschef på GLC Flytt understryker att man arbetar för att bidra till övergången till mer miljövänliga och hållbara transporter inom flytt- och magasinering, inte bara genom att välja hållbara drivmedel utan också genom att investera i ny teknik. Sudo utvecklar sitt resonemang och säger:

– Vi är medvetna om de utmaningar som vi inom  transportsektorn står inför och gör aktiva val för att minska vår negativa påverkan på miljön. Vi ska vara det självklara valet när företag och privatpersoner vill göra hållbara gröna flyttar! 

Volvo Trucks är lika glada över samarbetet och dess potential att forma en grönare framtid. Josef Hansson, ansvarig säljare på Volvo Truck Center, säger:

– På Volvo är vi glada över att stödja GLC Flytt i deras pionjärinsatser för hållbarhet. Vårt gemensamma åtagande för den gröna omställningen gör detta partnerskap verkligt meningsfullt. Tillsammans kan vi forma en mer hållbar framtid.

GLC Flytts beslut att investera i Volvos el- och biogaslastbilar inte bara bekräftar deras engagemang för hållbarhet utan markerar också ett betydelsefullt steg för logistikbranschen i Sverige. Detta stärker deras position som ledande inom miljövänliga transportlösningar och visar deras engagemang för en grönare och mer framgångsrik framtid. För mer information om GLC Flytt och deras hållbarhetsinitiativ, besök gärna GLC Flytts webbplats och följ deras resa mot en mer hållbar morgondag.

Foto: Mikael Vilkas

På bilden från vänster: josef Hansson Volvo och Sudo Sulejmanovic, affärsområdeschef på GLC Flytt