Nyheter

Debatt: Den gröna omställningen stärker svenska städer – och industrin

”Fler svenska exportindustrigrenar kan bidra till den framtida staden. Sverige är ett av världens främsta skogsindustri-länder med flera framstående projekt inom innovativt träbyggande och våra städer har en unik möjlighet att leda den gröna stadsutvecklingen.”

Det skriver Viveka Beckeman, vd Skogsindustrierna och Anna Ryberg Ågren, direktör Svensk Trä i en debattartikel i Dagens Industri:

”Det är svårt att inte hålla med om de argument som PM Nilssons och Håkan Samuelssons lyfter i artikeln Unikt tillfälle att bygga en mycket bättre stad (Di.se 6/11). En grön omvandling av städer är inte bara positiv för miljön och stadsboende. Det är också en möjlighet för svenska städer att stärka sin position, att locka nya företag och nya invånare.”

Läs hela debattartikeln här:

www.di.se

Foto: Anamul Rezwan