Nyheter

Stort intresse för Willhems 78 nya hyreslägenheter på Våxnäs

Intresset för Willhems 78 nya hyresrätter på Våxnäs i Karlstad är stort. Bara en vecka efter uthyrningsstart har intresseanmälningarna varit fler än förväntat.

– Det här visar inte bara att våra lägenheter är uppskattade, utan även att hyresrätten är ett än mer attraktivt val vid lite sämre tider. Vi räknar med att våra lägenheter kommer vara helt uthyrda innan inflyttningen i sommar, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Intresset för hyresrätter brukar öka generellt över landet i tuffare tider, vilket även märks i Karlstad. Willhems två nya, åtta våningar höga hus med totalt 78 lägenheter på Våxnäs, började byggas förra hösten och kommer att stå klara för inflyttning i juni nästa år.

Lägenheterna är 1-3 rum och kök på mellan 35 och 62 kvadratmeter. Alla med öppen planlösning för ökad rymd, moderna materialval som ekparkett och klinker och vitvaror i rostfritt. I samtliga lägenheter finns även tvätt- och diskmaskin.

– Det här har visat sig vara en möjlighet för hyresgäster i de lite äldre lägenheterna i området att byta upp sig till ett mer modernt boende med hiss, egen tvättmaskin och balkong. Men lägenheterna är även attraktiva för nyinflyttade, framför allt unga vuxna, par och mindre familjer, fortsätter Barbora.

Området Våxnäs, bara 3 km från Karlstads centrum, står inför en förändring med ny skola och ett nytt centrum på gång. Dessutom satsas mycket på att skapa attraktiva utomhusmiljöer.

– Det känns roligt att få vara med och bidra till att utveckla stadsdelen ytterligare. Vi satsar bland annat på fina utemiljöer för boende att mötas i och att här ska kännas tryggt genom upplysta parkeringsplatser och uppglasat miljörum för sophantering, avslutar Barbora.

Alla lägenheter är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver och på taken av de två huskropparna finns förberett för solpaneler. Hyresnivåerna kommer ligga på 5 800 kronor i månad för en etta och från 8 400 kronor för en trea.