Nyheter

Västsvenska Handelskammaren & Svensk Vindenergi: ”Ansvarslöst säga nej till vindkraft och äventyra viktiga investeringar”

”Politikerna i Västsverige står inför avgörande beslut, där ja till vindkraft i en kommun påverkar och möjliggör omställning, industrisatsningar och nya jobb i hela regionen. Vi behöver samverka och samarbeta. Ett lokalt nej kan samtidigt äventyra stora och betydelsefulla investeringar i regionen.”

Det skriver Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren och Daniel Badman, vd Svensk Vindenergi i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Industrins elanvändning förväntas fördubblas till 2030 och det finns en rad vindkraftsprojekt i Västsverige som kan bidra till att möta industrins ökade behov av el. Några av de aktuella industriprojekten finns i Göteborg, Stenungsund, Mariestad och Lysekil.”

”Sveriges goda tillgång till el med konkurrenskraftigt pris har lockat enorma industriinvesteringar för tillverkning av battericeller, fossilfritt stål, och elektrobränslen som ger många, långsiktiga välbetalda industrijobb. Utvecklingen fortsätter och industrins omställning går mycket snabbt. SKGS, basindustrins energisamarbete, rapporterar att industrins elbehov ökar med 70 terawattimmar (TWh) till 2030.”

Läs hela debattartikeln här:

www.gp.se