Nyheter

Gnestahem satsar på återbruk och återvinning i pop-up tält

Gnestahem tar nu ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att lansera sitt pop-up återbrukskoncept. Med detta initiativ erbjuder Gnestahem sina hyresgäster möjligheten att hämta möbler och prylar istället för att slänga dem, som en del av bolagets ambitiösa hållbarhetsarbete.

Det nya pop-up återbrukskonceptet är en del av Gnestahems engagemang för att minska avfall och främja återvinning. Genom att erbjuda hyresgästerna möjligheten att återanvända möbler och prylar bidrar Gnestahem till en mer cirkulär ekonomi och minskar samtidigt miljöpåverkan.

– Vi är stolta över att introducera vårt pop-up återbrukskoncept till våra hyresgäster. Genom att erbjuda möjligheten att hämta möbler och prylar främjar vi en kultur av återanvändning och minskar avfallsmängden. Detta är ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete och vi hoppas att det inspirerar och engagerar våra hyresgäster att göra mer för miljön, säger VD på Gnestahem, Catherina Fored.

Konceptet innebär att Gnestahem kommer att erbjuda pop-up tält där hyresgäster kan besöka och välja bland ett brett utbud av möbler och prylar som andra hyresgäster har lämnat kvar eller bolaget samlat in. Detta ger en unik möjlighet för hyresgäster att hitta saker de behöver och samtidigt minska sin egen konsumtion.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra hyresgäster denna möjlighet att bidra till en mer hållbar värld. Genom att återanvända och återvinna kan vi minska vår klimatpåverkan och samtidigt ge gamla saker nytt liv. Det är ett steg i rätt riktning för både vår miljö och vårt samhälle, avslutar Catherina Fored.

Foto: Helga