Nyheter

Sally R utökar samarbete med Savills IM efter imponerande resultat inom energibesparingar

Inom fastighetsbranschen är energianvändning en högaktuell fråga, och ett samarbete mellan Savills IM och Sally R har under det senaste året bevisat att innovation och effektivitet går hand i hand.

Sally R och Savills Investment Management inledde sitt partnerskap under våren 2023 med implementeringen av Sally R’s unika tjänst i Norra Backas handelsplats, en fastighet på cirka 31 000 m2 i Borlänge, Sverige.

Syftet med samarbetet var klart definierat – att säkerställa ett optimalt inomhusklimat med god luftkvalitet för både besökare och hyresgäster, samtidigt som stora energibesparingar skulle uppnås. Genom behovsstyrd realtidsoptimering av fastighetens befintliga klimatsystem har implementationen av Sally R visat på betydande effektiviseringar från dag ett, och resultatet talar för sig självt med en imponerande energibesparing på minst 630 MWh per år.

Nu väljer Savills Investment Management att teckna nya avtal med Sally R som omfattar ytterligare 40 000 m2 kommersiella fastigheter

– Att vi tydligt kunnat se resultatet som Sally R´s tjänst levererat, är en stor anledning till att vi väljer Sally R i flera av våra fastigheter, säger Hélène Henning, Head of Asset Management Nordics, Savills Investment Management. Det har varit smidigt från installation till uppföljning, Sally R levererar vad de lovar och har varit enkla att samarbeta med.

– Vi är så glada över det här samarbetet. Savills IM visar att den gröna omställningen står högt på agendan och att man tar frågan om energi och luftkvalitet på allvar, vilket är både viktigt och imponerande, säger Petter Kvist, Business Developer på Sally R.

Sally R’s tjänst har inte bara möjliggjort en markant energibesparing utan har också bidragit till en förbättring av inomhusmiljön, vilket är av stor betydelse för både hyresgäster och besökare.

Om Sally R

Sally R omdefinierar hållbarhet på den globala fastighetsmarknaden genom att optimera befintliga HVAC-system i byggnader med en molnbaserad tilläggstjänst. Tjänsten säkerställer ett stabilt inomhusklimat och god luftkvalitet i kommersiella byggnader, samtidigt som energiförbrukningen minskas, vilket leder till hälsosamma byggnader med sänkta driftkostnader och minskade CO2-utsläpp.