Nyheter

Castellum i toppskiktet i hållbarhetsranking

För åttonde året i rad får Castellum toppbetyg i S&P Corporate Sustainability Assessment (S&P CSA) och behåller därmed sin position som ett av de mest hållbara bolagen i sin bransch med en fjärdeplats av alla fastighetsbolag globalt. Castellum är det enda nordiska bygg- och fastighetsbolag som inkluderas i Dow Jones Sustainability Indices, S&P 500 ESG and the S&P Global 1200 Indices och flera andra tillhörande hållbarhetsindex.

– Vi har arbetat med hållbarhet som en integrerad del i vår verksamhet i många år och är glada över att placera oss högt i internationella rankingar. Våra långsiktiga mål är att fortsätta bidra till den nödvändiga klimatomställningen på ett sätt som skapar värde för våra kunder, medarbetare och investerare, säger Joacim Sjöberg, verkställande direktör Castellum AB.

Dow Jones Sustainability Indices bygger på en utvärdering som inkluderar faktorer som bolagsstyrning, riskhantering, mänskliga rättigheter, klimatstrategi och arbetspraxis. Syftet med indexet är att vägleda investerare mot mer hållbara investeringar.

– Hållbara investeringar har fått ökat intresse de senaste åren. För att uppfylla FN:s globala mål och skapa en klimatneutral värld kommer gröna investeringar fortsätta vara avgörande, säger Filip Elland, hållbarhetschef, Castellum AB.

I år har över 13 000 börsnoterade bolag deltagit i utvärderingen och bara de bästa inom varje bransch kvalificerar sig för att ingå i indexet. Endast fem svenska bolag är representerade i årets ranking och Castellum är återigen det enda nordiska bygg- och fastighetsbolag som finns med på listan över världens mest hållbara bolag. De andra svenska bolagen på listan är H&M, EQT, Billerud och Viaplay.