Nyheter

Årets samhällsnytta 2023

Energiföretaget Ørsted fick i dag utmärkelsen Årets samhällsnytta för sitt arbete för att skapa en värld som helt och hållet drivs av grön energi. Utmärkelsen går till den av pr-byrån Westanders kunder som särskilt har bidragit med samhällsnytta under det gångna året.– Gemensamt för oss som jobbar på Westander är att vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Det här är ett roligt sätt att årligen påminna både oss själva och våra kunder om den samhällsnytta vi skapar tillsammans, säger Frida Blom, tf byråchef på Westander och juryns ordförande.Energiföretaget Ørsted kom på första plats med följande motivering:

”Ørsteds vision är att skapa en värld som helt och hållet drivs av grön energi. Genom att bidra med konkreta förslag för en snabbare utbyggnad av havsbaserad vindkraft och produktion av fossilfria elektrobränslen bidrar Ørsted till att möjliggöra hela samhällets klimatomställning.”På andra plats kom trampolinparksföretaget Jumpyards arbete för att fler barn ska hitta glädjen i rörelse och motion och på tredje plats kom skogsbolaget Holmen.Kundansvariga på byrån har nominerat samarbeten i samråd med uppdragsgivaren. Bland de inkomna nomineringarna har byråns konsulter röstat fram tio finalister. Därefter utsåg en jury vinnande samarbeten på första, andra och tredje plats. Vinnarna får diplom och blommor.Juryn har utgjorts av Westanders ledningsgrupp bestående av ordförande Frida Blom, tf byråchef, Patrik Westander, vd, Ulrika Sandström, HR- och stabschef, samt affärsområdescheferna Anders Wennerstrand, Jessica Henryson, Johannes Krunegård, Monica Reinebo, Sara Arborén och Sebastian Stjern.– Samhällsengagerad kommunikation är på framväxt. Allt fler företag tar ställning i samhällsfrågor med ett budskap som är väl förankrat i kärnverksamheten, avslutar Frida Blom.

Foto: Janusz Walczak