Nyheter

Hydroscand Machine genomför åtgärder för att minska sin miljöpåverkan

Hydroscand Machine har under de senaste två åren genomfört flera åtgärder för att minska sin miljöpåverkan. Däribland att övergå helt till LED-belysning och installera laddboxar för elbilar.

Hydroscand Machine är en del av Hydroscand Group och förser marknaden med säkra, smarta och innovativa lösningar för tillverkning av slangar.

Hydroscand Machine har installerat cirka 300 LED-armaturer för att ersätta samtliga halogenarmaturer i sina lokaler. Detta förväntas leda till en minskning av elförbrukningen med cirka två tredjedelar. Förutom övergången till LED-belysning har Hydroscand Machine också vidtagit andra åtgärder för att främja hållbarhet. Företaget har bytt ut det oljedrivna värmesystemet till ett luftbaserat system.

Dessutom har Hydroscand Machine bytt fönster och fasad för att förbättra isoleringen och därmed minska behovet av uppvärmning och kylning.

För att främja övergången till eldrivna fordon har Hydroscand Machine också installerat två laddboxar med totalt fyra laddpunkter för sina tjänstebilar som är plugin-laddhybrider. Detta är en del av företagets arbete med att minska sin klimatpåverkan och främja hållbara transportalternativ.

– Genom våra hållbarhetsinitiativ de senaste två åren har Hydroscand Machine inte bara minskat vår miljöpåverkan utan även satt kursen mot en mer ansvarsfull och hållbar verksamhet. Det känns bra att vara med och främja en grönare framtid, säger Admir Paratusic, VD på Hydroscand Machine.

Hydroscand Machine fortsätter att arbeta för att minska sin miljöpåverkan. Genom att genomföra dessa initiativ visar företaget sitt engagemang för att främja en mer hållbar framtid.

Vill du veta mer om Hydroscands hållbarbete? 

Läs Hydroscands hållbarhetsrapport.