Nyheter

Finalist i Årets Bygge 2024 med certifiering Miljöbyggnad Guld

Viared Center i Borås har tagit sig vidare i Byggindustrins tävling Årets Bygge 2024 och står nu kvar som en av tre finalister i kategorin Hotell och kontor. Vinnaren presenteras den 19 mars på Construction Summit.

– Det här projektet förtjänar all uppmärksamhet. Det undgår ingen att det både design- och byggtekniskt är ett otroligt projekt. Men det som är mest imponerande är att hela grundidén till projektet är familjen Björsells vision om att skapa ett landmärke i Borås. En plats som också ska erbjuda hållbara arbetsplatser och service till alla människor i närheten. Det har varit en ära att tillsammans med dem få förverkliga den visionen säger Pierre Svedberg, entreprenadchef på RO-Gruppen.

RO-Gruppen har som byggentreprenör projekterat och byggt kontorshuset i samverkan med beställaren Viared Center AB.

Viared Center är ritat av arkitekten Gert Wingårdh och omfattar 5 500 kvm i fyra våningar med underjordiskt garage samt en takterrass med odlingar. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld och är unik avseende arkitektur, konstruktion och miljö. Utöver kontor innehåller huset co-workingytor, café, restaurang, gym, frisör och en självbetjäningsbutik.

Målsättningen är att byggnaden ska bidra till en attraktiv och modern arbetsmiljö med möjligheter till nytänkande arbetssätt och samtidigt tillföra en social knutpunkt och service till de 7 000 personer som arbetar i området.

– Vi är väldigt stolta över att Viared Center är en av finalisterna i Årets Bygge 2024. Projektet har betytt mycket för oss, inte minst eftersom vårt huvudkontor flyttat in på ett av våningsplanen. Projekt har tack vare givande samverkan mellan alla parter tagits från start till mål med stort engagemang, nytänkande och höga miljöambitioner säger Andreas Jaldevik, vice koncernchef på RO-Gruppen.

Läs mer om Viared Center: 

www.viaredcenter.se

Byggindustrins nomineringsartikel:

https://www.byggindustrin.se/byggprojekt/arets-bygge/eldsjalens-vision-gjorde-p-plats-till-viared-center/

Foto: Anna Sigge