Nyheter

De är med på topp 100-lista över världens mest hållbara företag

För trettonde året i rad har Schneider Electric utnämnts till ett av världens mest hållbara företag. Detta enligt tidskriften Corporate Knights globala lista över världens hundra främsta företag inom hållbarhet 2024.

I år säkrade Schneider Electric en imponerande sjunde plats i Corporate Knights topp 100-lista och även förstaplatsen inom sin sektor. Prestationen understryker företagets ambitioner inom miljö-, sociala och bolagsstyrelse-frågor (ESG) samt hur hållbarhet är starkt förankrat i företagets affärsstrategi och lösningar. Schneider Electric är det enda företaget i sin sektor som säkrat en plats i topp 10 sex gånger sedan 2012.

– Att återigen bli erkända på denna prestigefyllda lista är ett starkt betyg för att vi inte legat på latsidan, utan ännu ett år varit starkt drivande inom ESG-frågor. Vi har investerat både tid och pengar i energieffektiva lösningar, spännande hållbarhetsprojekt samt i sociala frågor som är minst lika viktiga. Vi gläds enormt åt detta erkännande och nu fortsätter arbetet för ett minst lika bra 2024, säger Jenny Larsson, VD på Schneider Electric Sverige.

Corporate Knights lista är baserad på offentliggjord information och har tagit hänsyn till 25 mätpunkter nyckeltal såsom resurs- och personalhantering, finansiell förvaltning, hållbara investeringar och omsättning samt leverantörprestation. Årets stora bedömning granskade nästintill 7 000 publika företag med en omsättning över en miljard USD.

Schneider Electric inkluderades nyligen även i Dow Jones Sustainability World Index för 13:e året i rad. Med en ESG-poäng på 88 av 100, som bedömts av betygsföretaget S&P Global i deras Corporate Sustainability Assessment 2023, rankades Schneider Electric som nummer ett i sin bransch och säkrade därmed sin plats i Europa-indexet.

Erkännandet speglar Schneider Electrics djupt rotade engagemang och insatser för hållbarhet. Detta gäller inte minst viljan att förbättra möjligheten till anständigt arbete över hela värdekedjan, att etablera globala standarder för betald föräldraledighet och implementera planer för att minska påverkan på klimatet.

Foto:Tumisu