Nyheter

Easyfairs Nordic hållbarhetsanpassar event

Elmässan och FastighetsMässan Syd är två parallella evenemang som arrangeras under samma tak på Malmömässan den 7-8 februari. De är nu miljöcertifierade enligt SUSA-metoden och tar sitt ansvar i arbetet för en mer hållbar framtid.

Easyfairs har en tydlig strategi kring sitt hållbarhetsarbete och tar nu nästa steg genom att certifiera mässorna de gör under egen regi. Att vara ett hållbarhetsanpassat event innebär att arrangören har kartlagt målområden utifrån ett hållbarhetsperspektiv, genomfört åtgärder och genomgått en tredjepartsrevision

– Att vi nu är ett hållbarhetsanpassat event med utgångspunkt i agenda 2030 är vi naturligtvis oerhört stolta över. Vi vet att detta är viktigt i branscherna vi verkar inom, och att kunna möta de kraven som arrangör ser vi som direkt nödvändigt och vi hoppas att flera ska inspireras och ta detta steget, säger Lina Schewenius Lund, Head of Cluster på Easyfairs Nordic

Nu ska Easyfairs Nordic hållbarhetscertifiera alla event som genomförs i egen regi. Även organisationen Easyfairs Nordic är certifierad enligt SUSA:s miljöledningsstandard Svensk Miljöbas. De driftar idag två anläggningar i Sverige, Kistamässan och MalmöMässan som också innefattas av certifieringen.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Elmässan.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på FastighetsMässan.