Nyheter

Polygood® det senaste inom cirkulär design på den skandinaviska marknaden

Den skandinaviska materialleverantören gop presenterar en ny uppsättning av cirkulära och uttrycksfulla material för designers och arkitekter, med lanseringen av Polygood® på den skandinaviska marknaden. Den officiella lanseringen kommer att äga rum på Stockholm Furniture Fair den 6 februari, där gop deltar som utställare.

Polygood® representerar nyskapande materialestetik inom design, med skivor tillverkade av hundra procent återvunnen och återvinningsbar plast. Produkten produceras av The Good Plastic Company som låter plastrester från industrier och konsumenter få en andra chans när de omvandlas till formstarka material för design- och inredningssammanhang.

Varje mönster på skivorna kommer från olika källor av avfall och speglar därmed deras tidigare användning. När nya mönster skapas utgår man från originalfärgerna från de ursprungliga produkterna, som exempelvis svarta tangentbord, beige kylskåp eller vita luftkonditionerare.

Det karakteristiska skivmaterialet ger inte bara designers och inredningsarkitekter möjligheten att skapa spännande miljöer och interiörer, utan de bidrar också till kravet på skalbara lösningar i hållbarhetsinriktade projekt. Detta genom att aktivt främja återanvändning och cirkulär design.

Materialet är idealiskt för exempelvis butiksinredningar, möbler, skyltning, väggbeklädnader eller ytskikt för kök och badrum.

Hållbar designfilosofi från produktion till slutprodukt

– Polygood®representerar inte bara en otroligt formstark och estetiskt tilltalande produkt, den besitter även en hållbar designfilosofi som går hela vägen från produktion till slutprodukt. Vi ser fram emot att dela detta fantastiska material med besökare på Stockholm Furniture Fair och att inspirera den skandinaviska marknaden inom cirkulär design, säger Petra Carnbäck, VD för gop.

– Att göra hållbara och medvetna materialval är en av de främsta utmaningarna för dagens designindustri. Skandinavien är framstående när det gäller cirkulär design och hållbarhet. I vårt samarbete med gop kan vi tillgängliggöra en helt ny kategori på den skandinaviska marknaden, där materialen av Polygood inte bara härrör från hundra procent återvunnen plast, utan också är en helt återvinningsbara. Tillsammans kan vi stärka den skandinaviska arkitektens och designerns engagemang för hållbar design och materialursprung. säger producenten The Good Plastic Companys VD, Dr. William Chizhovsky.

Upptäck möjligheterna med Polygood på Stockholm Furniture Fair

Polygood finns i en mängd olika färgställningar och mönster, och materialet kan även produceras i unika färger och mönster efter designerns önskemål. Besökare på Stockholm Furniture Fair kommer att ha möjlighet att se och känna på Polygood och lära sig mer om dess tillverkningsprocess och hållbarhetsaspekter. gop kommer att vara på plats för att svara på frågor och diskutera potentiella samarbeten.