Nyheter

Schneider Electric och EcoDataCenter ingår nytt samarbetsavtal 

Tillsammans med Schneider Electric har EcoDataCenter utvecklat ett av världens mest hållbara datacenter. Nu ingår parterna ett nytt samarbetsavtal som innefattar installation och underhåll vid expansionen av anläggningen i Falun. 

Samarbetet mellan Schneider Electric och svenska datacenterföretaget EcoDataCenter inleddes 2018. Genom att implementera Schneider Electrics smarta lösningar för både infrastruktur och energianvändning har EcoDataCenters anläggning i Falun uppnått en energieffektivitet i världsklass. Nu stärks samarbetet ytterligare när parterna undertecknar ett nytt avtal gällande leverans, installation och underhållstjänster i samband med EcoDataCenters expansion av datacentret i Falun. 

– Vi är stolta över att fortsatt få möjligheten att kunna bidra med kunskap och tekniska lösningar till expansionen av ett av världens mest hållbara datacenter. Det är ett projekt som inte kompromissat med sina höga hållbarhetsambitioner. Genom innovativa och digitala lösningar banar EcoDataCenter vägen för energi- och kostnadseffektiva verksamheter på ett exemplariskt sätt, säger Jenny Larsson, VD Schneider Electric Sverige. Dataanvändningen i samhället växer snabbt och förväntas öka med 300 procent under de kommande fem åren, bland annat som ett resultat av den ökande användningen av AI. Det har i sin tur lett till en markant ökad efterfrågan av EcoDataCenters tjänster och ligger som grund till företagets fortsatta expansion. 

– Behovet av en energieffektiv och hållbar behandling av data ökar i samma takt som digitaliseringen tilltar i samhället. För ett snabbväxande företag som EcoDataCenter är det en vital del att fortsätta växa tillsammans med en trygg partner som Schneider Electric. Att få tillgång till deras expertis och kunskap inom energieffektivisering och hållbarhetsfrågor ger oss bästa möjliga förutsättningar att lyckas med våra hållbarhetsvisioner och fortsatta expansion, säger Peter Michelson, VD EcoDataCenter. 

Det nya avtalet signerades av de båda parterna under Business Forum, en tillställning i Stockholms stadshus i samband med Frankrikes president Emmanuel Macrons statsbesök den 31 januari.