Nyheter

EISENWARENMESSE – International Hardware Fair Köln 2024

EISENWARENMESSE – International Hardware Fair kommer återigen att visa upp de mest innovativa idéerna i branschen. Över 3 000 företag från 51 länder kommer att presentera sina innovationer inom områdena verktyg, tillbehör, fixerings- och fästteknik samt bygg- och gör-det-själv-förnödenheter i Kölns utställningshallar.

Som en internationell plattform för industriutbyte är EISENWARENMESSE – International Hardware Fair en viktig trendbarometer för kvalificerade yrken och gör-det-själv. En glimt av de aktuella produktlösningarna avslöjar vilka ämnen och innovationer som är särskilt värda att uppmärksamma i Köln.

Verktyg för omställningen: Nya lösningar för hållbart byggande

Med tanke på den ökade betoningen på klimatförändringar fortsätter hållbarhet att vara en högsta prioritet för hårdvaruindustrin i utvecklingen av nya produkter. För många företag börjar detta med deras interna produktionsprocesser. Tillverkare vidtar åtgärder som ökad användning av förnybar energi, effektivisering av leveranskedjor och återvinning av förpackningsmaterial och använda verktyg.

Samtidigt kräver energiomställningens krav nya lösningar. Nya verktyg utvecklas specifikt för att förenkla arbetet för proffs på den snabbt växande solenergimarknaden. Detta inkluderar installation och underhåll av solcellssystem, fastsättning av dem på olika takkonstruktioner och avisolering av solkablar. Dessutom underlättar nya förankringslösningar isoleringen av ytterväggar genom att eliminera köldbryggor.

Allt-i-ett: Multifunktionella applikationer

Hårdvaruindustrins kreativitet och innovation återspeglas också i den pågående optimeringen av befintliga produkter. Verktyg och utrustning förbättras ständigt för att utöka sitt användningsområde, oavsett om det är skruvning, skärning, borrning eller fräsning. De senaste innovationerna för proffs kombinerar nu olika design- och funktionella element – ​​de inkluderar multifunktionell tång, roterande multifunktionsstegar, torra och våta borrar och minicirkelsågar som hanterar olika material.

Även skruvar optimeras för bredare applikationer och ger tillförlitligt grepp på en mängd olika ytor. Dessutom har strömförsörjningen på byggarbetsplatser också blivit multifunktionell, med möjlighet att ladda olika verktyg med en enda strömkälla.

Ökad hastighet: Bättre hantering

Tid är pengar, särskilt på byggarbetsplatser. Nya produkter inom hårdvaruindustrin är designade för att förbättra hanteringen och påskynda arbetsprocesser, såsom system som möjliggör snabba infästningsbyten för vinkelslipar och borrar. Borrstativ kan nu sättas upp och justeras snabbt och flexibelt utan ankare, samtidigt som specialverktyg underlättar snabb reparation av gängor.

Andra exempel på tidsbesparande innovationer i branschen är utjämningssystem med flyttbara plattbottnar för att snabbt kompensera för ojämnheter i golvet och steghållarsatser för takräcken med lättanvända snabbfästen.

Allt i sikte: Förbättrad arbetsorganisation

När det gäller att arbeta snabbt är effektiv organisation av verktyg och tillbehör avgörande. Det finns inget mer frustrerande än att inte ha rätt komponenter direkt till hands. För att komma till rätta med detta introduceras allt mer sofistikerade fodral och förvaringssystem för transport av verktyg och smådelar på marknaden. Modulär design ger bekväm åtkomst till verktyg genom att kombinera lådor i olika storlekar. Sorteringssystem med intuitiva mekanismer finns även tillgängliga för små delar som bitar.

Dessutom möjliggör nya ergonomiska verktygsbälten snabb och enkel åtkomst. Verktygsryggsäckar med ett dedikerat laptopfack erbjuder verkligt mervärde för både manuellt och mentalt arbete, medan transportlådor med brandsäker dämpning gör mobila strömkällor ännu säkrare.

Arbeta smartare: Förbättrad precision med digitala funktioner

Precis som på andra områden i livet påverkas hårdvarubranschen avsevärt av den pågående digitaliseringen. Integrationen av digitala funktioner gör det möjligt att optimera och underlätta applikationer. Traditionella analoga verktyg, såsom nivåer och gradskivor, förbättras nu digitalt för större precision. Smarta kompressorer utrustade med WIFI-anslutning möjliggör realtidsövervakning av driftsparametrar och snabba servicevarningar. Inom bostadsbyggandet förenklar sensorer och ny mjukvara planering och styrning, såsom montering och fästsystem för solpaneler.

För renoveringsprojekt används onlineverktyg för att ge husägare rekommendationer och stöd. Det finns även nya smarta dörrcylindrar för hemmet på marknaden som möjliggör bekväm appbaserad åtkomst med hjälp av Bluetooth 5.2-teknik.

Koelnmesse – branschmässor för hårdvarubranschen:

Som en av de främsta internationella mässorganisatörerna är Koelnmesse den globala marknadsledaren för att organisera evenemang för hårdvara/järnvarusegmentet. Det är värd för det ledande internationella evenemanget EISENWARENMESSE – International Hardware Fair Köln på dess mässområde i Köln, där Asia-Pacific Sourcing också visar upp produkter, innovationer och trender för hem och trädgårdar från Fjärran Östern.

Utöver evenemangen vid huvudkontoret i Köln, utökar Koelnmesse sin portfölj internationellt på nyckelmarknader: China International Hardware Show i Shanghai, International Hardware Fair Italy i Bergamo och International Hardware Fair India i New Delhi är skräddarsydda evenemang och ledande handel. mässor för regionen med internationellt deltagande.

De skapar grunden för hållbara, internationella affärer för sina deltagare och för samman utbud och efterfrågan inom branschen med ett noggrant målinriktat tillvägagångssätt. www.hardware-worldwide.com