Nyheter

Pergo lanserar golvrengöring som är tuff mot fläckar, men inte mot naturen

Pergo lanserar två extra effektiva och biologiskt nedbrytbara rengöringsprodukter för sina laminat-, parkett- och vinylgolv – Floor cleaner och Spot cleaner. De nya produkterna ger exceptionella rengöringsresultat och kan ta bort de mest ihärdiga fläckarna, till och med från vattenfasta tuschpennor, rött vin och nagellack.

Produkternas formulering är 100% biologiskt nedbrytbar och förpackningen helt återvinningsbar. Dessutom är flaskorna tillverkade av återvunnen plast (rHDPE).

– Vi undersökte några av de vanligaste och mest ihärdiga fläckarna som kan uppstå på golven i hemmet och utvecklade våra produkter för att enkelt kunna rengöra dem, samtidigt som de är skonsamma mot både golven och naturen”, säger Anders Börgdal, VD Unilin Nordic.

De nya rengöringsprodukterna från Pergo är utvecklade för regelbundet underhåll av alla Pergo-golv, men också för att ta bort de mest ihärdiga fläckarna som kan uppstå i hemmet, på ett enkelt och skonsamt sätt. Interna tester med Spot cleaner har visat att produkten kan rengöra allt från ketchup, läppstift och rött vin till vattenfast tusch och hundkiss, utan att skada golven.

Pergo Floor cleaner och Spot cleaner kan användas för alla Pergo-golv, laminat, parkett och vinyl, vilket eliminerar risken att använda fel rengöringsmedel för den specifika golvtypen.

Formuleringen säkerställer också att det inte adderas extra lager av rengöringsprodukt på golvytan för varje rengöring. Det är viktigt eftersom dessa lager riskerar att göra ytan klibbig och samla mer damm och smuts. En annan viktig aspekt av de här rengöringsprodukterna är att de hjälper till att skydda ytan på golven, vilket håller dem i nyskick längre.

Att använda dessa produkter på sitt Pergo-golv hjälper till att säkerställa den livstidsgaranti som alla varumärkets golv levereras med.

– Våra nya rengöringsprodukter överensstämmer helt med Pergos vision om att bidra till en enklare och mer hållbar vardag, avslutar Anders.