Nyheter

PEAB och Derome tecknar nytt ramavtal – hållbarhetsfrågorna avgörande

PEAB förlänger sitt ramavtal och tecknar även nytt järnvaruavtal med familjeföretaget Derome efter en upphandling där de gemensamma hållbarhetsambitionerna varit avgörande. Johan Eriksson som är divisionschef inom Derome ser goda möjligheter till ett nära samarbete som dessutom kan utvecklas över tid.– Vi har haft ett bra samarbete med PEAB under många år och det nya ramavtalet befäster detta och betonar samtidigt vikten av att jobba tillsammans för att minska vår gemensamma klimatpåverkan. Vi går in i detta avtal med samma drivkraft och ambitioner och det känns riktigt bra. ”Vi ska jobba tillsammans, inte bara samtidigt” 

Avtalet med PEAB omfattar inte enbart byggmaterial och tjänster, det bygger även på att löpande jobba med en handlingsplan inom just hållbarhet där båda parter ska ta steg tillsammans under avtalsperioden. – Denna upphandling hade en betydligt högre kravställning än tidigare när det gäller till exempel transporter, miljömål och klimatdata. Jag är därför nöjd att vi kunde möta PEABs önskemål vilket i grunden bygger på att vi har haft en nära dialog och en liknande värdegrund att stå på. Jag ser fram emot att dra nytta av varandras kunskap, för oss är det viktigt att jobba tillsammans och inte bara samtidigt. 

Ett långsiktigt partnerskap

Martin Midén Wohlgethan,  Kategorichef Peab om samarbetet:– Det nytecknade avtalet med Derome ligger det ett gediget arbete bakom, där många faktorer har utvärderats, bland annat Deromes arbete med miljö och hållbarhetsfrågor, digitala verktyg, leveranssäkerhet och givetvis även kostnadsnivån. Peab ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt partnerskap, där samarbetet kommer att bidra till ömsesidig tillväxt, och effektivisering i byggbranschen.