Nyheter

Carglass® tar ytterligare steg för att minska sina utsläpp och bidra till en mer hållbar framtid

Genom ett långvarigt samarbete med Best Transport i Stockholmsregionen och den nya transportpartnern DANX för leveranser till verkstäder utanför Stockholmsregionen, strävar Carglass® efter att driva sitt transportnätverk med minsta möjliga miljöpåverkan.

– Sedan 2020 har Best Transport framgångsrikt använt 100% miljödiesel, känd som HVO100, för sina transporter. Vi är stolta över att vara en del av detta samarbete och ser det som en viktig milstolpe i deras hållbarhetsinitiativ, Mats Källquist, Supply Chain Manager på Carglass® Sverige.

Med det nya partnerskapet med DANX kommer Carglass® att fortsätta sin resa mot en mer hållbar transportflotta. Även om DANX delar sina transporter mellan flera företag, kommer de nu att använda HVO100 i sina lastbilar motsvarande Carglass® andel av transporterna.

Detta åtagande kräver en extra avgift, men Carglass® är fast beslutna att göra denna investering för att minska sin miljöpåverkan och främja en mer hållbar verksamhet.

Regeringens nya beslut om att minska reduktionsplikten från 30,5% till 6% från och med januari 2024 har stärkt Carglass® beslut att övergå till 100% miljödiesel. Denna förändring innebär att skillnaden mellan konventionell diesel och miljödiesel har blivit betydligt större, vilket gör det till en ännu mer meningsfull övergång för företaget.

Med denna övergång kan Carglass® med stolthet meddela att samtliga egna transporter mellan centrallagret och verkstäderna nu sker med miljödiesel, vilket markerar ett betydande steg mot att minska deras totala koldioxidavtryck.

– Vi på Carglass® ser fram emot att fortsätta samarbetet med våra partners och att arbeta tillsammans för en mer hållbar framtid, säger Morten Bjørlo, VD Carglass® Sverige.