Nyheter

Ragn-Sells: ”Den som förgiftar miljön måste tvingas betala notan”

”De flesta anser att tillverkaren ska stå för kostnaden för att skadliga ämnen i deras varor hålls borta från naturen. Så låter det också i svensk lag, men det fungerar inte i praktiken. Det måste skapas garantier för hur farligt innehåll ska hanteras redan innan en produkt börjar säljas.”

Det skriver Mikael Hedström, vd, Ragn-Sells Treatment & Detox, Susanna Lind, chef för samhällskontakter i Sverige, Ragn-Sells och Magnus Uvhagen, vd, Ragn-Sells Recycling i en debattartikel i Dagens Nyheter:

”Många saker vi köper och använder innehåller gifter. När prylarna har tjänat ut behöver de tas om hand på rätt sätt för att de skadliga ämnena inte ska spridas vidare i miljön.”

”Den hanteringen kostar förstås pengar. Men vem ska egentligen betala?”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dn.se/debatt/den-som-forgiftar-miljon-maste-tvingas-betala-notan/

Foto: Nathan Copley