Nyheter

Skoogs Handel vinner Hållbarhetspriset på Näringslivsgalan 2024

Skoogs Handel, det familjeägda företaget med hjärtat i norra Sverige, har utsetts till vinnare av Hållbarhetspriset på Näringslivsgalan i Piteå 2024. Priset är ett erkännande av företagets målmedvetna arbete inom den gröna omställningen och dess satsningar på hållbara energilösningar och alternativa bränslen.

Företaget uppmärksammas närmast för att ha etablerat de första tankstationerna av vätgas norr om Umeå, samt etableringen av Norrbottens mest kraftfulla elbilsladdare.

Skoogs Handel, genom dotterbolagen Skoogs Energi och Skoogs Bränsle, har visat en imponerande vilja att satsa på alternativa bränslen. Med en stark tro på utvecklingen i regionen och den gröna omställningen som drivkraft.

– På lång sikt handlar det om att våga chansa och tro på någonting – som vi gör med våra satsningar på exempelvis elbilsladdning och vätgas. Vi måste fram med grönare lösningar. Vi måste göra det vi kan, både i det lilla och i det stora, vad har vi för alternativ?, säger Roland Skoog, ägare Skoogs Handel.

Från att ha varit en tung fossil spelare har Skoogs utvecklats till en kunnig, engagerad och modig aktör inom grön omställning.

– Vi driver ett bränslebolag, men vi har ett genuint intresse av att utveckla branchen för framtiden och hitta nya innovativa lösningar, säger Christina Skoog, ägare Skoogs Handel.

Jurygruppens nominering:

”Skoogs Handels AB, genom dotterbolagen Skoogs Energi och Skoogs Bränsle, vågar satsa på alternativa bränslen och innehar nu de första tankstationerna för vätgas norr om Umeå. Trots avsaknad av garantier eller färdiga kundavtal vågar de satsa och bygga. Det är tron på den gröna omställningen som gör att Skoogs vågar det ingen annan vågar. I november 2023 invigde Skoogs dessutom Norrbottens mest kraftfulla snabbladdare för elfordon vilket också bidrar till omställningen av fossilfritt. Den höga laddeffekten sker med hjälp av Skoogs energilager och innebär att laddeffekten kan vara hög utan att belasta elnätet.”