Nyheter

Lyckat samarbete bakom Spinneriets energiomvandling i Malmö

bemt AB:s affärsidé är ganska enkel: med hjälp av den senaste tekniken sänker man kundernas underhålls- och driftkostnader och minskar deras totala CO2-påverkan.I senaste numret av tidningen NIBE Proffsnytt tipsar företaget om hur man gör.

Där berättar Mikael Göransson, projektledare på fastighetsbolaget Balder, om den lyckade energiomvandling som fastigheten Spinneriet i Malmö har genomgått med bemt AB som totalentreprenör.

Tack vare en hybridlösning mellan värmepumpar från Nibe och fjärrvärme från Cetetherm har Balder gjort en imponerande årlig energibesparing på 875 000 kWh, och nyligen kompletterades lösningen med solcellsteknik för att ytterligare minska energiförbrukningen.

En bidragande faktor till det lyckade utfallet är det goda samarbetet mellan alla inblandade, säger Darek Danielsson, driftchef för region syd på Balder. Och vi kan inte annat än hålla med honom!

Läs hela artikeln:

här.