Nyheter

Moderaterna: ”Sossarna måste släppa myten om ”lyx-rot”

”De människor som Socialdemokraterna anklagar för att använda rotavdraget till lyxrenoveringar är i själva verket barnfamiljer där den ena föräldern är polis och den andra arbetar inom vården.”

Det skriver David Josefsson (M) i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”När den moderatledda regeringen tillträdde kom vi inte till ett dukat bord. Sverige präglades av otrygghet och gängskjutningar, ett volatilt elpris som ständigt slog nya prisrekord samt stigande räntor och ökande livsmedelspriser som gröpt hål i hushållens plånböcker.”

”Det ekonomiska läget har lett till att byggtakten nästintill stannat av och hushållens planerade investeringar har satts på vänt. Därför genomför den moderatledda regeringen åtgärder för att underlätta för hushållen och stärka byggbranschen i en svår ekonomisk tid. Det handlar om allt ifrån att se över amorteringskravet till lättnader i byggkraven för studentbostäder. Samtidigt behövs kortsiktiga åtgärder för att öka bostadsbyggandet.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/sossarna-maste-slappa-myten-om-lyx-rot.44e2a8b5-ff19-460e-96de-4318c23ee7b1