Nyheter

Saint-Gobain Sweden presenterar sina hållbarhetsframsteg på Nordbygg

Den 23-26 april är det dags för Nordbygg, Skandinaviens största bygg- och fastighetsmässa. Saint-Gobain Sweden AB är på plats under sin paroll ”Vi bygger hållbarhet.”

2021 presenterade Saint-Gobain Sweden AB en ny och ambitiös färdplan fram till 2030, en plan som ska bidra till klimatneutralitet i produktion och kringtjänster senast år 2045.

I samband med Nordbygg, som äger rum på Stockholmsmässan den 23-26 april, släpper Saint-Gobain Sweden AB sin tredje hållbarhetsberättelse sedan färdplanen lanserades där man delar med sig av initiativ och framsteg under 2023.

Cirkularitet och minskat klimatavtryck i fokus

I monter C11:48 presenterar varumärkena Gyproc, Isover och Weber sina senaste lösningar och innovationer där cirkularitet och minskat klimatavtryck är i fokus, t.ex. gipsskivorna Gyproc Klima från CO2-fri produktion, Isover Kretsull, lösull av 100 % materialåtervunnen råvara via Isover Retursystem och Weber REKO, Webers första klimatförbättrade betongprodukter.

Under onsdagen och torsdagen gästas montern av influencern Gustav Ovland som är aktuell i Webers nyligen lanserade instruktionsfilmer.

– Nordbygg är en viktig plattform och mötesplats där vi kan presentera våra senaste produkter och lösningar med utgångspunkt i byggbranschens, och världens, aktuella utmaningar, säger Annika Westby, Application Sales & Marketing Director. Vi ser fram emot intressanta möten och samtal med kollegor, kunder och intressenter, att etablera nya kontakter och utbyta kunskap med andra aktörer.