Nyheter

Lösningar för framtidens hållbara byggnader: EVIA på Nordbygg

EVIA deltar på Nordbygg med två montrar för att visa upp inspirerande material och lösningar för framtidens hållbara byggnader.

I monter C16:53 visas en paviljong byggd i trä och hampakalk. Paviljongen har designats av Jordens Arkitekter och uppfördes ursprungligen på Stockholm Furniture Fair, där den fick mycket uppmärksamhet. Under Nordbygg kan paviljonen upplevas på nytt och går att använda som mötesrum, där besökaren kan fly sorlet eller bara ta en paus.

I monter C16:61 är temat hälsomsamma, cirkulära och hållbara hus genom nytänk och innovation.

Där visar EVIA upp utvalda material och bygglösningar i full skala med fokus på det bärande klimatskalet.

EVIA är idag mest känd för att erbjuda en betong- och plastfri grund i Koljern-teknik, som använts i bl.a Fossilfria Förskolan Hoppet. EVIA har även utvecklat Biostone, ett prefabricerat väggsystem baserat på hampakalk, som kommer visas upp för första gången på en mässa.