Nyheter

Nano-Care Deutschland AG lanserar nästa generation av hållbara PFAS-fria oleofoba beläggningar

Nano-Care Deutschland AG, ledande inom utvecklingen av innovativa ytfinish, är glada över att tillkännage lanseringen av sitt senaste produktsortiment. Med ”nästa generations produkter” som tema, introducerar företaget en rad revolutionerande lösningar som inte bara erbjuder maximal prestanda, utan också lägger stor vikt vid hållbarhet och miljökompatibilitet.

Detta nya sortiment inkluderar den enastående produkten Nano-Care® C0-L, en PFAS-fri (per- eller polyfluoralkylsubstanser) formulering speciellt utvecklad för naturliga läderytor, med olje- och smutsavvisande egenskaper.

Nano-Care® C0-L sätter en ny standard inom lädervård genom att den inte bara ger exceptionella resultat utan också är helt PFAS-fri. Detta innebär att konsumenter nu kan ta hand om sina favoritläderartiklar med en övervägande naturlig produkt.

Ytterligare en anmärkningsvärd produktutveckling har tagits fram speciellt för sanitetskeramik. Denna innovativa formulering använder ett vattenbaserat lösningsmedel som är mycket effektivt men ändå inte brännbart. Förutom dess enastående smutsavvisande egenskaper minimerar Nano-Care® VP H2O också risker och säkerhetsproblem relaterade till beläggning av sanitära ytor.

Nano-Care Deutschland AG har också utvecklat en produkt speciellt för användning på membran och filter.

Användningen av C6-teknik lades medvetet åt sidan – ett beslut som understryker företagets engagemang för hållbar innovation. Med hjälp av avancerad och miljövänlig teknik erbjuder Nano-Care® KS 24 en sofistikerad lösning för effektiviteten hos membran- och filterytor och är även redo för framtiden när det gäller nya miljöbestämmelser.

Att ta bort klotter kan vara oerhört svårt och innebär ofta användning av miljöskadliga rengöringsmedel.

Nano-Care Deutschland AG:s PFAS-fria Nanoflex® Barrier höjer ribban på marknaden för antigraffitibeläggningar. Nanoflex® Barrier är en permanent anti-graffitiprodukt designad för absorberande mineralytor, belagda metaller och trä. Den erbjuder utmärkta anti-vidhäftande egenskaper, vilket säkerställer att de flesta permanenta markörer och aerosolbaserade färger lätt kan tvättas bort med vatten.

– Vi är oerhört stolta över att avslöja dessa innovativa produkter som inte bara uppfyller och överträffar våra kunders krav, utan också har en positiv inverkan på hållbarhet, säger Lisa Sonntag, auktoriserad representant på Nano-Care Deutschland AG. Dessa produkter är resultatet av intensiv forskning och utveckling samt vårt starka engagemang för miljöskydd och innovation. Vi är övertygade om att de kommer att påverka marknaden avsevärt och bidra till att forma en mer hållbar framtid.

”Nästa generations” produkter från Nano-Care Deutschland AG tillverkas med en speciell nano-Care®-process och markerar ett viktigt steg mot effektiv, hållbar och miljövänlig ytfinish. Alla nämnda produkter är omedelbart tillgängliga.

Om Nano‐Care Deutschland AG:
Nano-Care Deutschland AG grundades för 24 år sedan som en spin-off från Leibniz Institute för New Materials och är en ledande leverantör av innovativa ytfinishar för en mängd olika applikationer. Med ett starkt fokus på forskning och utveckling strävar företaget efter att utveckla hållbara och miljövänliga produkter som erbjuder maximal prestanda och effektivitet.
Nano-Care har också en närvaro i Amerika, Bulgarien, Storbritannien, Rumänien och Spanien.