Nyheter

Smekab Citylife tilldelas ramavtal med HBV för cyklism och papperskorgar

Smekab Citylife är tilldelade rikstäckande ramavtal avseende Park- och Stadsmiljö med Sveriges allmännyttiga bostadsbolags inköpsfunktion HBV. Avtalet omfattar avtalsområdena Cykelställ och Cykelgarage/tak samt Papperskorgar och Askkoppar.

Cyklism: Smekab Citylife erbjuder ett brett sortiment av cykellösningar för smarta stadsmiljöer. Produkterna inkluderar cykelställ, cykeltak och cykelräcken av hög kvalitet.

Papperskorgar: Smekab Citylifes sortiment av papperskorgar och askkoppar är mångsidigt och innefattar ett brett spektrum av form, färg och storlek. Produkterna kombinerar design, funktion och hållbarhet för utemiljö.

Ramavtalet löper över två år med möjlighet till förlängning upp till totalt fyra år. HBV:s medlemmar kan från och med april 2024 göra avrop och dra nytta av Smekab Citylifes högkvalitativa produkter för en mer hållbar och trivsam boendemiljö.

Thomas Rydhagen, vd för Smekab Citylife är glad över tilldelningen:

– Det är väldigt roligt att vi nu skrivit avtal med HBV, och eftersom vi på Smekab Citylife brinner för hållbara samhällen är vi extra stolta över att nu få möjlighet att bidra med hållbara och närproducerade produkter inom cyklism och papperskorgar till Sveriges allmännyttiga bostadsbolag.

Närproducerade hållbara produkter

Smekab Citylife strävar alltid efter att hitta nya hållbara alternativ för att fortsätta minska klimatpåverkan. Produkterna är hållbara ur flera perspektiv. Förutom lång livslängd, är all produktion i den egna fabriken 100 % fossilfri. Tillverkningen sker i första hand av återvunnet stål och certifierad grön zink. Dessutom färdigställs idag över 90 % av produkterna inom en radie på 4 mil från den egna fabriken i Önnestad, Skåne.