Nyheter

Fair Transport: ”Dags för kommunerna att gå från ord till handling i hållbarhet”

”Den gröna omställningen är ett faktum. Det som för 20 år sedan var en debatt om hur eller att vi ska ställa om handlar i dag i stället om hur vi får det att gå snabbare. Detta är bra. Men det finns orosmoln.”

Det skriver Tina Thorsell och Ulric Långberg, projektansvariga Fair transport i en debattartikel i Altinget: 

”Transportbranschen ligger i framkant när det gäller möjligheter till och verkställande av omställningen från fossilt till fossilfritt. Över hela landet går det att hitta ambitiösa projekt som ska ta branschen och Sverige in i framtiden. Men samtidigt som transportbranschen arbetar hårt för att nå målen ser inte det offentliga sin del av ansvaret.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.altinget.se/artikel/dags-for-kommunerna-att-gaa-fraan-ord-till-handling-i-haallbarhet