Nyheter

FoodEcoBox och HSB går hand i hand för att minska matsvinnet i svenska hem

Samarbetet mellan FoodEcoBox och HSB är en perfekt matchning för att sprida kunskap och möjligheter till svenska hushåll att det finns konkreta verktyg att minska sitt matsvinn i hemmet där mest matsvinn uppstår, genom att erbjuda HSB-medlemmar möjligheten att förlänga hållbarheten på sin mat med vakuum matlådor från FoodEcoBox, och därmed bidra till en mer hållbar livsstil.

Tillsammans kan vi verkligen göra skillnad för miljön och för samhället i stort.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med HSB och ser fram emot att tillsammans fortsätta att minska matsvinnet i Sverige. Det är en win-win situation där vi når ut till svenska hushåll och alla HSB-medlemmar drar nytta av en hållbar och praktisk lösning för att förvara sin mat på ett mer effektivt sätt och därmed både spara pengar och bidrar till minskade utsläpp, säger Jacob Carnerö.

Det här samarbetet är en fantastisk möjlighet för båda parter att bidra till en mer hållbar framtid och vi är övertygade om att det kommer att göra verklig skillnad i det långa loppet. Utöver erbjudandet är FoodEcoBox även sponsor till HSB Bospar tävling där alla som deltar har möjlighet att vinna 100 000kr till sitt bosparkonto som första vinst. Övriga sponsorer är Tele2, Strawberry & Flügger.

Genom att använda sig av vakuummatlådor från FoodEcoBox så förlänger man hållbarheten på sin mat mellan 2-5 gånger längre än med en vanlig matlåda. Detta sker genom att man extraherar syret från behållaren på ett väldigt enkelt sätt med en liten mobil vakuumpump.

Fördelarna är flera: Utöver att hållbarheten förlängs bibehålls även smak & näring samtidigt som bakterietillväxten avtal, vilket minskar därmed behovet att slänga mat för att denna har blivit dålig eller smaklös som i sin tur innebär lägre matomkostnader. Därmed är produkterna bra både för individen, plånboken och klimatet.

HSB medlemmar tar del av erbjudandet genom att logga in på sitt HSB konto på HSB.se och mer info om produkterna och FoodEcoBox finns på:

www.foodecobox.com.