Nyheter

SmartCraft lanserar Tellus: accelerar rapportering av miljödata för transportsektorn

SmartCraft, den ledande leverantören av SaaS-lösningar för byggbranschen, är stolta att lansera Tellus, ett open source-baserat och kostnadsfritt API som hämtar verklig bränsleförbrukning från lastbilens telematik, in till vilket system som helst för att stödja rapporteringen av miljökrav.

Tellus möter de nya kraven för miljörapportering inom transport- och byggbranschen genom att tillhandahålla integrationer mot ledande lastbilstillverkare som Volvo, Scania, MAN och Mercedes. Genom att leverera fordondata i realtid om bränsleförbrukning gör Tellus det möjligt för utvecklare att effektivisera efterlevnaden av Trafikverkets nya miljökrav.

– Vi är stola att erbjuda utvecklare och transportföretag ett öppet API som inte bara förenklar efterlevnaden av miljökrav utan också främjar hållbarhet inom byggsektorn, berättar Hanna Konyi, VD för SmartCraft Sverige. 

Tellus är unikt som ett kostnadsfritt och öppet API, vilket ökar tillgängligheten för utvecklare som riktar sig till transportföretag. Utan jämförbara alternativ på marknaden sätter Tellus en ny standard för transparens och effektivitet i miljörapportering.

Skanska har omfamnat Tellus och ser fördelarna med ett bra iniativ för miljöarbete, Sandi Nordin, logistikspecialist på Skanska, berättar:  

– Det här är ett fantastiskt initiativ för Skanska och ett bra exempel på när vi i byggsektorn tillsammans kan göra skillnad i miljöarbete!

Med ett öppet API och omfattande dokumentation säkerställer Tellus enkel integration och användning för utvecklare inom industrin.

För mer information om Tellus:

https://smartcraft.com/solutions/tellus-sv/