Nyheter

Ekolution inleder samarbete och börjar leverera hampafiberisolering till Nordströms Bygghandel

Ekolution inleder spännande samarbete och börjar leverera hampafiberisolering till Nordströms Bygghandel.

Ekolution, en ledande aktör inom hampafiberisolering, är glada att tillkännage det nya samarbetet med Nordströms Bygghandel, ett av de ledande bygghandelsföretagen som uteslutande vänder sig till yrkeskunder.

Det nya samarbetet kommer att kombinera Ekolutions expertis inom hampafiberisolering med Nordströms omfattande erfarenhet och breda kontaktnät inom byggbranschen. Tillsammans strävar vi efter att kunna erbjuda branschen effektiva lösningar med låg klimatpåverkan.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Nordströms och ser fram emot att kombinera våra resurser och kunskaper för att ta innovationen inom byggbranschen till nya höjder, säger Remi Loren, VD och grundare på Ekolution AB. Detta partnerskap kommer att möjliggöra för oss att leverera ännu mer värde för våra kunder och stärka vår position som ledande inom hampafiber som byggmaterial.

Det nya samarbetet förväntas inte bara gynna Ekolution och Nordströms, utan också branschen som helhet genom att bolagen tillsammans kan introducera produktinnovationer med låg klimatpåverkan.

För oss på Nordströms är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder produkter med låg klimatpåverkan, därför känns ett samarbete med Ekolution helt rätt i tiden, säger Johan Perjos, Inköpschef på Nordströms.

Ekolution etablerar nu en storskalig produktionsanläggning i Skåne för tillverkning av CO2-bindande bygg- och isoleringsprodukter. Bolaget planerar även lansering för andra spännande produkter som t ex akustikskivor, fasadskivor, möbelskivor, bio-kompositer, textilfiber mm.
Hampafiberisolering är en fullt certifierad byggisolering registrerad på EPD International (Sveriges främsta EPD just nu), CE märkt (ETA), registrerad hos Byggvarubedömningen, SundaHus, BASTA, Svanen mfl. Ekolution storsatsar nu för att möta ökad efterfrågan på biobaserade isoleringsmaterial och driftsätter fabriken i Staffanstorp under Q3 2024.