Nyheter

STILFOLD och PaperShell hackar stål och trä med Origami

STILFOLD och PaperShell hackar origamikoden för att maximera och utforska materialeffektivitet i framtidens design och tillverkningsindustri. Parterna gestaltar ambitionen i en gemensam utställning i sommar och uppmanar industrin att ansluta sig till den gemensamma plattformen för innovation och hållbarhet.

STILFOLD, det origamibaserade design- och teknikföretaget, är stolta över att tillkännage ett strategiskt samarbete med PaperShell, pionjärer inom hållbara pappersbaserade kompositmaterial. Denna allians är inte bara ett steg framåt för båda företagen utan även en uppmaning till  kollegorna inom design, arkitektur, material och industrin att hacka status quo för att accelerera den gröna omställningen.

Kombinationen av STILFOLDs avancerade origami-mjukvara och PaperShells innovativa lastbärande cellulosakompositer öppnar upp nya möjligheter för skapandet av revolutionerande lösningar och produkter. Tillsammans kommer företagen att utforska nya gränser inom materialeffektivitet och tillverkningsteknik, vilket möjliggör tillverkning av allt från hållbara fasadplattor till nyskapande designobjekt för både inomhus- och utomhusbruk till nya lättviktskonstruktioner inom bil, mobilitet och infrastruktur.

Jonas Nyvang, medgrundare och VD för STILFOLD, uttrycker sin entusiasm över samarbetet:

– Det här partnerskapet ger oss en unik möjlighet att vidareutveckla vår teknologi och produktionskapacitet. Genom att integrera PaperShells banbrytande kompositmaterial i vår mjukvara kan vi tillsammans skapa produkter som inte bara är hållbara och starka, utan även estetiskt tilltalande.

Från Anders Breitholtz, VD för PaperShell, kommer ett lika starkt engagemang för detta samarbete:

– Att samarbeta med STILFOLD, en ledare inom origamibaserad produktutveckling, kompletterar perfekt vår vision att minska miljöpåverkan med innovativa materiallösningar. Tillsammans sätter vi en ny standard för hållbarhet och effektivitet inom industrin.

Detta strategiska samarbete markerar en viktig milstolpe i strävan efter att minska den industriella sektorns ekologiska fotavtryck och främja en mer cirkulär ekonomi. Med ett gemensamt fokus på energieffektivitet och avfallsminimering är ambitionen att revolutionera tillverkningsindustrin genom hållbar innovation.

För att visa upp potentialen och bredden i detta samarbete kommer STILFOLD och PaperShell att arrangera en utställning med sina senaste innovationer och designlösningar. Utställningen kommer att äga rum på Nacka Strand från den 15 till den 29 augusti.